in

Teckel Tess doodgebeten door andere hond, baasje is spoorloos

Een hondenbaasje uit Vlaardingen heeft vrijdag een droevig bericht op Facebook geplaatst. Teckel Tess van Yvette Hoorman verdween tijdens het wandelen en werd later met zware bijtwonden teruggevonden. De dierenarts moest haar laten inslapen.

Yvette liep vrijdagochtend met een vriendin en teckel Tess in de Broekpolder in de Zuid-Hollandse stad. Ze wandelden in een gebied waar honden los mogen lopen en Tess liep vlak achter hen, totdat ze plots verdwenen bleek te zijn.

Een wandelaar die met een witte hond voorbij liep, vertelde tegen Yvette dat een automobilist had gezegd dat er een hond langs de weg zou liggen. De twee vrouwen konden Tess daar alleen niet vinden en gingen verder op zoek.

Overal bijtwonden
Na een half uur vond Yvette haar teckel in het hoge gras aan de rand van het gebied. Tess was in shock en kon haar kopje niet meer omhoog krijgen.

Ook had ze bijtwonden over haar hele lijf. “De scheur in haar nek liep voorbij beide oren”, aldus het baasje.

Asielzoeker trok op moordpad, omdat hij honger had

Bij de dierenarts bleek dat Tess’ verwondingen zeer ernstig waren. En dus moest het “sociaal en vriendelijk” teefje van 11,5 jaar worden ingeslapen.

“Een bejaard hondje die zo aan haar einde moet komen. In wat voor wereld leven we”, vraagt Yvette zich boos af.

Niets gemerkt
Het vreemde is dat Yvette en haar vriendin helemaal niets hebben gemerkt van het hondengevecht. Ook hebben de twee geen andere mensen in de buurt gezien. Ze denkt daarom dat een loslopende hond Tess heeft aangevallen.

De enige verklaring die het baasje kan bedenken is dat haar teckel uit het niets in de nek is gegrepen en door elkaar is geschud. “Waarschijnlijk heeft ze niet de kans gehad om (veel) geluid te maken.

Mensen die zeggen dat Yvette beter op haar hond had moeten letten, begrijpt ze niet. “Ik hou mijn honden altijd in de gaten. Dat wil niet zeggen dat je ze constant in het vizier hebt.”

Te water geraakte jongeren na twee uur zwemmen veilig aan wal: boot nog zoek

“Zelfs al had ik haar in het vizier gehad”, vervolgt ze, “had Tess met zo’n aanval met zo’n intentie geen schijn van kans gehad”. De teckel was negen kilo. “Het moet echt een grote hond zijn geweest die haar zo door elkaar kon schudden. Die hond had de intentie om haar te doden.”

Officieel losloopgebied
Bovendien liepen ze in een officieel losloopgebied, benadrukt Yvette. “Daar mag je verwachten dat honden sociaal met elkaar kunnen zijn. De eigenaren van honden die dat niet kunnen, moeten hun verantwoordelijk nemen.”

Een hond met dergelijk gedrag hoort niet vrij rond te lopen, waarschuwt ze. “Wie laat in vredesnaam zijn hond loslopen die tot dit in staat is? Het is een gevaar voor dier én mens.”

Yvette is inmiddels naar de politie gestapt, waar een dossier is aangemaakt. Ze is op zoek naar getuigen, waaronder de voorbijkomende wandelaar en de automobilist die een hond langs de weg zou zien hebben liggen.

Fietser krijgt per ongeluk trap in gezicht van politiepaard en belandt in ziekenhuis

Onderzoek: als je je koffie zwart drinkt, kan dit een teken zijn dat je een psychopaat bent