in

Te dikke toeristen mogen voortaan niet meer op ezels rijden in Griekenland

De ezels moeten beter behandeld worden
Op Santorini is het een ware toeristen trekpleister; ezeltjes rijden. Dat lijkt natuurlijk hartstikke leuk, maar mensen houden vaak geen rekening met hoe zwaar ze zijn, voordat ze op zo’n ezeltje gaan zitten. Afgelopen zomer ontstond er veel ophef over het leed van de dieren en Griekenland grijpt nu in.

De ezels zouden echt te lijden hebben.

Lees ook  Hond kan hoofd niet eens rusten door ketting – dan besluit een echte held in actie te komen

Ezels
Santorini is een eiland met veel stijle paden en smalle weggetjes. Toeristen vinden het om die reden ook wel heel leuk om de bergen opgedragen te worden door ezels. Die arme dieren krijgen op hun beurt weer last van rugproblemen en zitwonden.

Tijd voor actie, vond ook de Griekse regering. Voortaan mogen ezels niet meer dan 100 kilo tillen of 20 procent van hun eigen lichaamsgewicht. De regering hoopt op deze manier de ezeltjes wat te ontlasten.

Lees ook  Bijou, het minikatje, werd gevonden in een ijskoude kooi, waar het op haar dood wachtte.

Andere regels
De eigenaren worden ook verantwoordelijk gehouden voor het welzijn van de dieren. “Onder geen beding mogen dieren ingezet worden als ze ziek, gewond of zwanger zijn, of dieren van wie de hoeven slecht zijn onderhouden.” Dieren moeten nu ook altijd schoon drinkwater en genoeg voedsel krijgen en in een schoon hok verblijven.

André Hazes ziet tweede kindje met Monique wel zitten

Chantal Janzen en Angela Groothuizen maken spannend nieuws bekend