in

Tbs met dwang voor zoon die ouders doodsloeg en in stukken zaagde.

De 27-jarige Leon M. had waanbeelden toen hij zijn ouders het hoofd insloeg met een hamer. De man uit het Gelderse Hengelo kreeg tbs met dwangverpleging voor het doden van zijn vader en moeder.

Leon M. doodde zijn beide ouders in de nacht van 20 op 21 oktober 2019. Daarna zaagde hij de lichamen in stukken met een zaag.

Psychotische waan
Om zes uur ’s ochtends kwam hij onder het bloed het ziekenhuis van Doetinchem binnen, waar hij nog een verpleger mishandelde. Korte tijd later ontdekten de agenten de lichamen van de ouders in hun huis.

Lees ook  Brandweer waarschuwt: Iets wat je nooit mag doen met een verlengkabel

De rechtbank in Zutphen oordeelt dat er sprake is van doodslag en niet van moord omdat Leon M. handelde in een psychotische waan.

Hallucinaties
De jongeman leed naar eigen zeggen aan hallucinaties en dacht dat zijn ouders gefolterd werden en dat hij ze uit hun lijden moest verlossen. Deskundigen bepaalden dat hij tijdens de feiten compleet ontoerekeningsvatbaar was. De rechtbank volgde het advies.

Lees ook  Ze wordt uitgedaagd om te dansen op straatmuziek. De toeristen kijken er vol verbazing naar!

Leon M. had al jarenlang psychische problemen en vond dat therapie niet zou helpen. Ook het Openbaar Ministerie eiste tbs met dwangverpleging voor de man.

Bekijk hieronder de reportage van Omroep Gelderland over het drama.

Juwelier (71) schiet twee gewapende overvallers dood

DELEN! Ismail el Bakali (21) voortvluchtig na dodelijk schietincident