in

Taakstraf en boete voor actrice Robin Martens na mishandelen agent

De officier van justitie van het Openbaar Ministerie Noord-Holland heeft voormalig GTST-actrice Robin Martens (27) een taakstraf van 45 uur en een boete van 300 euro opgelegd omdat ze op 29 september tijdens een avondje stappen in Castricum een agent meermaals in het gezicht sloeg. Martens werd vandaag achter gesloten deuren door justitie verhoord. Volgens het OM heeft ze haar straf aanvaard en zal ze in niet in hoger beroep gaan.

Op basis van de onderzoeksgegevens, waaronder bevindingen van de politie, beeldmateriaal en getuigenverklaringen heeft de officier vastgesteld dat Martens zich schuldig heeft gemaakt aan mishandeling van een ambtenaar in functie. ,,Door geweld te gebruiken tegen een politieagent is zij ernstig over de schreef gegaan. Medewerkers met een publieke taak, zoals politieagenten, doen hun werk en zijn er om onze samenleving veilig te houden. Helaas worden deze personen regelmatig geconfronteerd met geweld, het OM zal in dit soort zaken strafrechtelijk ingrijpen. Geweld tegen deze personen wordt strenger bestraft”, aldus het OM dat een deal met Martens heeft gesloten.

Lees ook  Het publiek vindt hem te oud – maar kijk nu wanneer hij begint te dansen.

Martens ontkende in eerste instantie de agent iets aan te hebben gedaan. Volgens haar ging het om een duw omdat ze een 17-jarige vriend tijdens een opstootje op straat wilde beschermen. De politie bracht na het incident een bericht naar buiten. Daarin stond letterlijk: ‘Plotseling kwam een vrouw aanlopen die de politieman beetpakte en hem meerdere malen hard in het gezicht sloeg. Ze werd aangehouden voor mishandeling en voor verhoor meegenomen naar het politiebureau. Daar werd een hoog promillage alcohol geconstateerd’.

Martens’ advocaat Peter Plasman stelde daags na het voorval dat de actrice ‘heeft geschreeuwd en mogelijk een duwende beweging naar een politieman heeft gemaakt. Ze heeft de politieman niet geraakt. Meer dan dit is het niet geweest’. Martens had iets gedronken, maar was beslist niet dronken, aldus de advocaat.

Lees ook  Moeder ziet de handen van haar zoon en breekt in tranen uit om de waarheid

De actrice verscheen in de week na het incident met betraande ogen in de talkshow van Beau van Erven Dorens. Over de oproer en haar aandeel daarin: ,,Dat was echt niet oké… Dit gaat mij nooit meer gebeuren, maar ik ben een gevoelsmens. Ik maak keuzes en dat zijn dus niet altijd de juiste.’’ Over de agent die ze belaagde: ,,Als hij is geschrokken doordat ik schreeuwde of hem duwde, dan zeg ik daar vanuit mijn hart ‘sorry’ voor. Want ik kan niet tegen onrecht.’’

Vader deelt belachelijk kerstwensenlijstje van 10-jarige dochter

Man zet eigen dochter (13) als lokaas in om vermeende viespeuk te pakken