in

Sylvana Simons wil af van anti-feministische woorden ‘popje’, ‘meisje’ en ‘schatje’

De lijst met woorden die je in de hedendaagse inclusieve en intersectioneel-feministische samenleving niet meer zou mogen bezigen wordt steeds een beetje langer.

Sylvana Simons voegt er deze week nog eens drie begrippen aan toe: popje, meisje en schatje. Allemaal neerbuigende teksten van mannen die niet weten wat seksisme is, vindt de BIJ1-leider.

Het wordt tijd dat mannen bepaalde woorden richting vrouwen niet meer gaan gebruiken. Dat heeft Sylvana Simons betoogd op Twitter, nadat zij een andere vrouw een hart onder de riem stak omdat zij mannen die haar komen uitleggen wat seksisme zou zijn beu is.

Lees ook  Klein meisje geeft modeshow voor mama. Haar onvergetelijke commentaar maakt iedereens dag goed.

Toen een zelfbenoemde ‘feminist gepassioneerd voor de kleur geel’ vroeg “Waarom weten mannen altijd zoveel beter wat s*ksisme is en wat niet, en welke grap wel moet kunnen en welke niet?

Komt dat weer doordat ik maar van die kleine vrouwenhersentjes heb, of zo?“, antwoordde de BIJ1-partijleider op de volgende manier:

Lees ook  Acht redenen om niet meer door te spoelen na het plassen!

“De vraag stellen is ‘m beantwoorden. Schatje. Meisje. Of popje. In ieder geval… -je!”

In een antwoord wat daarop volgt, voegt Sylvana daar dan ook nog ‘gekje‘ aan toe. Allemaal woorden die eigenlijk niet meer kunnen anno 2020, zo luidt het impliciete maar overduidelijke oordeel uit Amsterdam.

Hamsteraar wil geld terug voor 150 pakken wc-papier en 150 liter zeep. Het antwoord van de winkelmanager? Schitterend!

Uitvaartondernemer in coronatijd: ‘Wie nu dierbare moet begraven, kan daar later last van krijgen’