in

Susie verdiende 26.000 euro per maand, maar gaf haar baan op: “Dit is waarom”

Zo’n 312.000 euro per jaar oftewel 26.000 euro per maand. Susie Moore had allesbehalve te klagen over haar loon. Toch nam ze de beslissing om haar topbaan op te geven en een ander pad te bewandelen. In een column legt de Australische vrouw uit waarom.

Susie Moore verdiende vier jaar geleden haar geld als sales manager bij een van de vijfhonderd grootste bedrijven ter wereld. Maar toen ze dertig jaar werd, begon ze een depressief gevoel te krijgen.

“Ik was gelukkig getrouwd en de job viel wel mee”, schrijft Moore. “Maar ik kon er mijn ziel niet in kwijt. Ik wist dat ik niet geboren was om reclamesoftware te verkopen.”

Leven op positieve manier veranderen

In die periode kwamen mensen uit haar omgeving wel vaak naar haar toe om raad te vragen. En dat zette haar uiteindelijk aan het denken.

“Vrienden vroegen aan mij of ze wel genoeg verdienden. Collega’s zochten hulp bij mij voor hun huwelijksproblemen. Families kwamen naar me toe wanneer ze een ruzie aan het uitvechten waren. Ik was voor hen een vertrouwenspersoon”, vertelt ze.

Lees ook  Jan (73) werd doodgeslagen voor zijn eigen woning in Arnhem: 'Ik heb huilend voor het raam gestaan'

“Ik had toen al zeker vijfhonderd zelfhulpboeken gelezen, maar ik besliste om in het weekend nog extra lessen rond coaching te volgen aan de universiteit van New York. En nadien ben ik naar buiten getreden als consulente. Ik hield het simpel: ik wilde het leven van mijn klanten op een positieve manier veranderen.”

Lees hieronder verder

“Waarom kon ik niet gewoon gelukkig zijn?”

Haar nieuwe bijbaan maakte haar intens gelukkig. En ook financieel ging het heel goed. Ze verdiende al snel 2.500 euro extra bovenop haar loon.

“Ja, ik verdiende vroeger 310.000 euro per jaar. Voor een stuk voelde ik me schuldig omdat ik enkel maar meer wilde. Waarom kon ik niet gewoon zwijgen en gelukkig zijn? Het antwoord is simpel: mijn inkomen was niet gegarandeerd. Ik zat als verkoopster in een bonussysteem. Zou ik het jaar nadien evenveel verdienen? Zou ik mijn job mogen houden? Als werknemer heb je die zekerheid tegenwoordig niet meer.”

“Ik moest steeds gekkere sprongen maken om zoveel te verdienen (waarvoor dank, baas). Hetzelfde doen volstond niet, er werd altijd meer van je verwacht. Maar die kopzorgen heb je dus niet als je voor jezelf werkt. Geen glazen plafond. Geen salarisplafond. Geen saaie vergaderingen waar je de schijn hoog moet houden. Geen angst voor je ontslag!”

Lees ook  Ontstoken arm vol met pus wordt even lek geprikt. WTF!

“Dit is nog maar het begin”

Voor Susie viel haar creatieve bijverdienste zo goed mee, dat ze haar oude werk opgaf en zich volledig in haar nieuwe avontuur stortte.

“Ik zeg niet dat iedereen nu zomaar zijn job moet opgeven, dat zou ik nooit doen”, schrijft ze nog. “Maar ben je goed in iets en krijg je daar appreciatie voor van anderen? Help je vrienden bijvoorbeeld tijdens het fitnessen? Kan je goed juwelen maken? Blink je uit met prachtige foto’s op Instagram? Dan is dit concept misschien iets voor jou. Probeer het uit in je vrije tijd en met een beetje geluk kan je er je hoofdberoep van maken. In mijn geval is het alleen maar meegevallen. Ik verdien nu minstens even veel als in mijn vorige job, en dit is nog maar het begin.”

Vrouw van 2 meter krijgt te horen dat ze “te lang” is om zwanger te raken – dan onthult de echofoto een ongelofelijk detail.

Dit is wat er met je lichaam gebeurt wanneer je niet regelmatig s*ks hebt.