in

Supermarkt bedenkt briljante truc tegen hamsteren: eerste handgel 5,5 euro, tweede 134 euro

Door de coronacrisis zijn consumenten wereldwijd aan het hamsteren geslagen. Desinfecterende handgels, toiletpapier, brood, pijnstillers en houdbare producten zijn niet aan te slepen en leveranciers wringen zich in ingewikkelde logistieke bochten om de voorraden in winkels op peil te houden.

Een Deense supermarkt kwam op een lumineus idee om de aanhoudende run op handgels tot stilstand te brengen. En dat blijkt te werken!

De truc, die op sociale media ‘briljant’ wordt genoemd, houdt in dat één flesje van de hygiënische handspray Quick over de toonbank gaat voor 40 Deense kronen oftewel 5,50 euro.

LEES OOK!
Buurt geschokt: kluizenaar Adrie (67) lag mogelijk al weken dood in huis in Utrecht en niemand wist ‘t

Wie een grote voorraad van het goedje in huis wil halen, moet dieper in de buidel tasten. Elke extra flacon kost bij het bedrijf namelijk 1000 kronen: omgerekend circa 134 euro.

En dat blijkt uitstekend te werken. Geen Deen die het nog in het hoofd haalt om meer flesje aan te schaffen. ‘Het hamsteren stopte’, meldt iemand op Twitter over de actie van de supermarkt.

In Nederland draaien supermarktketens zoals Albert Heijn, Jumbo en Plus al ruim een week topomzetten, omdat consumenten hun thuisvoorraden van bepaalde producten op niveau willen houden.

LEES OOK!
Agenten halen moeder met pasgeboren baby van scooter

Volgens genoemde bedrijven en premier Mark Rutte is hamsteren momenteel niet nodig, omdat de magazijnen en distributiecentra nog uitpuilen van de producten waar nu veel vraag naar is.

Datzelfde benadrukt ook het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel. ,,Hamster niet. Iedere Nederlander heeft eten en hygiëneproducten nodig.

Houd rekening met elkaar, blijf aardig en zorg dat anderen ook hun reguliere boodschappen kunnen blijven doen”, aldus een woordvoerder.

Belgisch meisje (16) moet via Skype afscheid nemen van stervende oma: ‘Ik hou van je’

Verpleegster lucht hart en confronteert hamsteraars “jullie ontnemen ons alles”