in

Stropers vergiftigen 16 leeuwen alvorens poten en snuiten af te snijden.

Stropers in Zuid-Afrika vergiftigden 16 leeuwen alvorens brutaal hun gezichten en poten af te snijden. Naast acht volwassen mannelijke leeuwen, werden er ook twee leeuwinnen gedood, 24 uur nadat ze elk van drie welpjes bevallen waren. Ook twee een dag oude welpjes overleden. Deze laatsten raakten vermoedelijk vergiftigd door het drinken van de vergiftigde moedermelk. Dat brengt het totaal dode dieren op 16.

Gert Blom van Predators Rock Bush Lodge in Rustenburg werd achterdochtig toen hij vrijdagochtend het vertrouwde gegrom van de leeuwen niet hoorde.

Lees ook  Voormalig racepaard is op weg naar slachthuis - maar dan ziet de man iets op haar nek en benen

De 51-jarige ging kijken in hun verblijf en ontdekte dat ze er niet waren. Nadat hij de sleepsporen volgde, ontdekte hij dat ze afgeslacht werden achter een afscheidingsmuur. Blom omschreef het als een ronduit gruwelijke aanblik.

Hij getuigde: “Ze hakten 32 poten af voor hun klauwen en acht snuiten voor hun tanden nadat ze hen gedood hadden met vergiftigd kippenvlees, wat een gruwelijke dood is voor de leeuwen.”

Lees ook  Man heeft ruzie met zus en stort zich dan met mes op haar hond

Aangenomen wordt dat de klauwen en tanden afgehakt werden om gebruikt te worden door dokters voor zwarte magie. Dit wordt gedaan om demonen af te weren of om geluk te brengen.

De enige troost die hij heeft, is dat een welpje genaamd Yoda niet van haar moedermelk dronk. Hij voedt haar nu met het flesje. De politie onderzoekt de zaak, maar voorlopig werden er nog geen arrestaties verricht.

Hoe meester Milko na de zomervakantie terugkwam als juf Milly

Monique Westenberg: ‘Ik hoor bij jou’