in

Stierenvechter in levensgevaar nadat stier ‘zijn kruis spiesde aan zijn hoorns.’

Een matador die tijdens een stierenvechttoernooi werd gespietst, ligt met levensgevaar in het ziekenhuis.

Gonzalo Caballero, 27, liep verwondingen op aan zijn dij en lies tijdens een evenement ter gelegenheid van Hispanic Day in de arena Las Ventas in Madrid.

De stier raakte naar verluidt een ‘vitale ader’, waardoor Caballero in een ‘ernstige toestand’ belandde.

De achterkant van de stier zijn nek was door een zwaard gesneden, maar het dier bleef vechten, stormde naar Caballero en gooide hem in de lucht.

Terwijl Caballero op de grond lag, viel de stier opnieuw aan, en raakte naar verluidt zijn dijader. Hij werd uit de arena gedragen en liet een spoor van bloed achter zich.

Beelden die zijn gemaakt nadat hij was aangevallen, laten Caballero zien die zijn kruis vasthoudt in een poging om de bloedstroom tegen te houden.

LEES OOK!
Prachtige Duitse herder wordt alleen en achtergelaten gevonden aan de kant van de weg

Hij werd meer dan twee uur geopereerd in de ziekenboeg van de arena voordat hij naar een medisch centrum werd overgebracht.

Caballero, die het vriendje is van Victoria Federica, nicht van de koning van Spanje, was pas na maanden terug in de ring omdat hij bij een vorig toernooi ook was aangevallen.

Zijn vriendin en haar oom behoorden tot degenen die met afgrijzen toekeken hoe de stier aanviel.

Volgens rapporten kreeg Caballero het afgehakte oor van de stier, die werd afgesneden door een andere matador, volgens de traditie. Hij zou het oor hebben gekregen tijdens zijn behandeling in het ziekenhuis.

LEES OOK!
Doordachte hond eet slechts helft van zijn eten en bewaart helft voor onlangs overleden broer

Caballero is verre van de eerste matador die dit jaar gewond raakte na een stierengevecht – in augustus werd Paco Urena in de lies geraakt door een stier tijdens de Semana Grande-beurs in Bilbao, Baskenland.

Hij werd later gefotografeerd terwijl hij twee afgehakte stierenoren omhooghield, terwijl zijn kleding met bloed was bespat.

Volgens PETA worden jaarlijks minstens 7.000 stieren gedood bij Spaanse stierengevechten. De organisatie zegt:

“De dieren worden tot extreme mentale en fysieke uitputting geduwd voordat ze worden doodgestoken. Stierenvechten is nooit een eerlijk gevecht, maar eerder een rituele slachting van een hulpeloos dier.”

PETA dringt er bij toeristen op aan geen stierenvecht evenementen bij te wonen wanneer ze landen bezoeken, waaronder Spanje, waar het in veelvoud wordt beoefend.

Moeder uit Druten doodt negen maanden oude zoontje: tbs en drie jaar cel

Goedlachse tweeling met downsyndroom verovert de wereld bij storm door hun positiviteit!