in

Stervende vrouw met kanker stadium 4 krijgt kans om te leven. Nieuwe vrouw van ex-echtgenoot zamelt €20.000 in…

Nicola Hitchen ging het ziekenhuis binnen met buikpijn. Dokters stelden aanvankelijk de diagnose van sepsis, maar uiteindelijk onthulden de scans een grote tumor in haar buik. De dokters konden niets anders doen dan wachten totdat de infectie zou opklaren. Ondertussen groeide en zaaide de tumor uit.

Na de groei van de kanker bepaalde de dokters dat Nicola onbehandelbare stadium 4 kanker had. Nicola was kapot van de diagnose.

“Het was zo’n shock. Het was echt moeilijk om de abces te verwijderen, en toen de infectie verdwenen was, was het te laat om de kanker te behandelen”, zei Nicola.

“Op zo’n diagnose kan je op twee manieren reageren”, voegde ze eraan toe. “Of je kunt aanvaarden wat er aan de hand is en je zaken regelen – of je kunt naar andere opties beginnen uitkijken.”

“Het eerste alternatief was geen optie voor me.” Nicola was vastbesloten om voor haar leven te vechten en begon meteen vormen van alternatieve geneeskunde te zoeken.

Lees ook  Meer doden door coronavirus in Italië dan in China, aantal besmetting stijgt weer sneller

Nicola probeerde alles om van de kanker af te raken. Uiteindelijk vond ze een antwoord in een experimentele procedure in Turkije. Maanden na haar eerste sessie, begon de kanker te verdwijnen. De tumor in haar buik was bijna helemaal weg, en andere tumoren in haar lichaam waren significant geslonken.

Dit is het moment waarop haar geluk ten einde leek te komen. Een ding is zeker over baanbrekende kankerbehandelingen: het is niet goedkoop.

De eerste vijf sessies kostten 90.000 euro. Haar financiële middelen waren uitgeput, en Nicole moest nog eens €65.000 betalen voor de resterende sessies.

Dit is waar Andy en Claire Hitchen tussenbeide komen. Andy is de ex-echtgenoot van Nicola, en Claire is zijn nieuwe vrouw.

Claire richtte een fundraisingaccount op Just Giving op om Nicola te helpen om het nodige geld voor haar behandeling in te zamelen. Claire ziet Nicola als de liefdevolle moeder van de twee jongens van wie ze eveneens gaan houden is.

“Joe en Jake zijn mijn stiefzonen. Niki is de ex-vrouw van mijn echtgenoot en geweldige moeder voor Joe en Jake”, vertelde Claire.

Lees ook  Het geheim dat geen dokter wilt verklappen: hoe je in 25 seconden van je verkoudheid afkomt

“Niki blijft hen ondanks haar behandeling op de eerste plaats stellen. Joe en Jake zijn ook geweldige broers voor onze driejarige dochter en ze aanbidt hen net zoveel als zij haar”, zei ze.

“Het geld raakt op en Niki is misschien niet in staat om haar levensreddende behandeling verder te zetten”, zei Claire. “Dat is geen optie – de jongens hebben hun mama nodig en ze verdient de kans om hen te zien opgroeien tot mannen met eigen families.”

“Ik ben compleet overweldigd – iedereen en vooral Claire is zo geweldig voor me”, zei Nicola als reactie op de campagne. “Ik wist niet dat mensen zoveel van me hielden.”

Ondertussen werd er al meer dan €20.000 ingezameld. Met de hulp van haar geliefden en vreemden van over de hele wereld, zal Nicola de kans krijgen om haar zonen verder te zien opgroeien.

Grap van de dag: Biker steelt het biertje van de verkeerde man…

Baby die ter wereld kwam in bakkerij nadat mama hartstilstand kreeg, is overleden