in

Stervende moeder schrijft brief aan dochter – maar haar laatste wens brengt iedereen tot tranen

Het leven is als een cirkel. Eerst zijn we kinderen van onze ouders die liefdevol voor al onze behoeften zorgen. Dan, jaren later, wanneer onze ouders hun gouden jaren bereiken, zijn de rollen omgedraaid en hebben wij de rol als hun verzorger.

Onze ouders hebben mogelijk hulp nodig om zich in de stad te verplaatsen of voor de dagelijkse klusjes te zorgen of ze kunnen zelfs getroffen worden door de ziekte van Alzheimer of een andere ontwenningsziekte die geduld en liefde van een kind vereist.

Maar in de drukte van het leven is het gemakkelijk om alles te vergeten wat onze ouders voor ons hebben gedaan. En ik weet dat ik er niet altijd voor mijn moeder ben geweest, zoals ik zou moeten.

Dus toen ik deze brief las, dacht ik meteen aan mijn moeder en kon ik niet anders dan een traan wegpinken. Net als de vrouw die deze brief schreef, heeft mijn moeder altijd voor me gezorgd, wat er ook gebeurt.

In de brief herinnert de schrijver haar dochter zachtjes aan hoe ze geduldig voor haar zorgde toen ze opgroeide en ze vraagt ​​haar dochter om hetzelfde geduld en dezelfde liefde terug te geven als ze ouder wordt. Het is een mooie herinnering aan hoeveel onze ouders voor ons doen en hoe we onze ouders moeten behandelen als ze hulp van ons nodig hebben.

Lees ook  Postbode ziet uitgehongerde hond vastgebonden aan boom – hij leert de eigenaar ervan een lesje

Het is een brief waarvan ik denk dat iedereen hem moet lezen voordat hun ouders te oud worden. Lees het hieronder en deel het met je vrienden en broers en zussen:

“Mijn lieve meid, de dag dat je ziet dat ik oud word, vraag ik je om alsjeblieft geduldig te zijn, maar vooral te proberen te begrijpen wat ik doormaak. Als ik, als we praten, duizend keer hetzelfde herhaal, onderbreek dan niet om te zeggen: “Je zei hetzelfde een minuut geleden.” Luister alsjeblieft.

Probeer de tijden te herinneren waarin je klein was en ik zou hetzelfde verhaal lezen, nacht na nacht, totdat je in slaap zou vallen. Als ik geen bad wil nemen, wees dan niet boos en zet me niet voor schut. Weet je nog dat ik achter je aan moest rennen en excuses moest verzinnen om je te laten douchen toen je nog maar een meisje was? Als je ziet hoe onwetend ik ben als het gaat om nieuwe technologie, geef me dan de tijd om te leren en kijk me niet zo aan.

Onthoud, lieverd, ik heb je geduldig geleerd hoe je veel dingen moet doen, zoals gezond eten, aankleden, je haar kammen en dagelijks omgaan met de problemen van het leven.

Lees ook  €100.000,- in verborgen ruimte auto gevonden!

De dag dat je ziet dat ik oud word, vraag ik je om geduldig te zijn, maar vooral te proberen te begrijpen wat ik doormaak. Als ik af en toe het overzicht verliest waar ik het over heb, geef me dan de tijd om het te onthouden en als ik het niet kan, wees dan niet nerveus, ongeduldig of arrogant. Weet gewoon in je hart dat het belangrijkste voor mij is om bij je te zijn.

En als mijn oude, vermoeide benen me niet zo snel laten bewegen als voorheen, geef me dan je hand op dezelfde manier die ik de mijne aan jou heb gegeven toen je voor het eerst liep. Als die dagen komen, wees dan niet verdrietig – wees gewoon bij mij en begrijp me terwijl ik met liefde mijn laatste jaren leef.

Ik zal je koesteren en bedanken voor de tijd en vreugde die we deelden. Met een grote glimlach en de enorme liefde die ik altijd voor je heb gehad, wil ik alleen maar zeggen, ik hou van je, mijn lieve dochter. ‘

Als je ook geraakt bent door deze brief, deel het dan als een eerbetoon aan alle ouders!

Monique Westenberg over relatie met zanger Tino Martin

Postbode ziet mishandelde hond vastgebonden aan boom en geeft wrede eigenaar koekje van eigen deeg