in

Stelling: Ouders moeten een forse boete betalen als hun kind andere kinderen pest

Ouders van kinderen die pesten worden verantwoordelijk gehouden voor de acties van hun kind – in de vorm van een hoge boete.

Dat klopt, ouders. Als je toevallig in de steden Shawano, Wisconsin Rapids of Plovin, Wisconsin woont (om er maar een paar te noemen), kun je serieus geld moeten betalen als je kind anderen pest. Je zou tot $313 (€285) kunnen betalen voor het wangedrag van je kind.

Dit was ontstaan dankzij een nationale en wereldwijde pestcrisis. Wat vroeger schelden en schoolpleingevechten waren, is nu iets veel ergers geworden.

Door de snelle opkomst van sociale media en de anonimiteit van apps zoals Snapchat en Instagram, zijn pesten en cyberpesten eenvoudiger dan ooit – en het kan verwoestende gevolgen hebben.

Om de pestcrisis te bedwingen, willen verschillende steden in Wisconsin de ouders wat verantwoordelijkheid geven.

Voordat de ouders een boete krijgen, ontvangen ze eerst een waarschuwing, volgens de politie van Shawano. Als het kind echter na de waarschuwing wordt gepest, beginnen de boetes te rollen.

Volgens de Wisconsin Rapids Tribue luidt de samenvatting van de nieuwe wet:

Politie waarschuwt: meerdere bejaarden in Amsterdam (bijna) bestolen door nepagent

“De verordening verbiedt pesten of intimidatie, verbiedt vergelding tegen personen die pesten of intimidatie melden, en houdt ook ouders en verzorgers verantwoordelijk voor dergelijk gedrag van kinderen jonger dan 18 jaar oud.

Het omvat een boete van $50 (€45) voor het eerste pestgedrag van een kind, maar zou in totaal $313 (€285) bedragen als de gerechtskosten worden meegerekend.

De ouders zouden een schriftelijke waarschuwing ontvangen voordat een boete wordt afgegeven, volgens de verordening. ”

Daar houden de boetes echter niet op! In feite zullen ze alleen maar toenemen als je kind blijft pesten en zich misdraagt.

Als er na 90 dagen geen verbetering is en hun kind een herhaalde pestkop is, wordt de boete verhoogd tot $366 (€333) voor de ouders. Als er daarna een overtreding is, maakt de boete een gigantische sprong naar maar liefst $681 (€620).

“We voelen dat zonder de ouder erbij te betrekken, alleen maar een kaartje geven of iemand een boete op te leggen, er niks zal gebeuren”, zei hoofd Mark Kohl van de politie van Shawano. ”

Temptation Elke en Angela zijn nu beiden single en dat laten ze graag merken de (foto’s)

We doen dit speciaal voor die personen die zorgvuldig social media gebruiken en dingen zeggen die kwetsend zijn in een poging een ander persoon te kwetsen, in diskrediet te brengen of echt te vernederen. ‘

De politie en de gemeenschap hopen dat deze nieuwe wet pesten en cyberpesten zal helpen beperken.

En veel ouders die in de buurt wonen? Ze zijn aan boord met de nieuwe wet. “Ik denk dat er zeker iets moet worden gedaan,” zei een ouder van Shawano.

In nabijgelegen steden zoals Plovin hebben ze een afname van pestincidenten gezien zonder dat er zelfs maar één boete hoeft te worden opgelegd.

Tot nu toe hoefde de politie alleen maar waarschuwingen te geven en konden de ouders eventuele problemen met hun kind oplossen.

“Het veroorzaakte een schokfactor,” vertelde Plover Police Chief Dan Ault tegen Wisconsin Rapids Tribune. “Ouders moesten opletten. Ze moeten het serieus nemen omdat er een boete is.”

Wat vind JIJ van de wet? Moet het ook worden toegepast in Nederland en België? Laat het ons weten in de comments van Facebook!

Opnieuw kittens met navelstreng nog aan hun lijfjes gedumpt in Brediuspark Woerden

Vader schiet zijn 2-jarige zoontje in het gezicht om zijn moeder te straffen