in

Steekpartij in Apeldoorn blijkt gefilmd: vrouw springt tussen vechtende mannen

De steekpartij die gisteravond in het Apeldoornse Oranjepark plaatsvond, heeft een toeschouwer gefilmd. Daarop is te zien dat er in totaal zeven mensen bij de ruzie betrokken zijn. Al houdt één van hen zich wat afzijdig.

In het filmpje is te zien dat het uiteindelijke slachtoffer, een 25-jarige inwoner van Nijmegen, het in eerste instantie alleen verbaal aan de stok heeft met zijn opponenten. Maar als hij van één van hen een ferme klap tegen zijn achterhoofd krijgt, is het hek van de dam.

Steekwapen
De jongen, die nagenoeg geen bovenkleding aanheeft, grist een ketting uit zijn korte broek en zet daarmee de tegenaanval in. Tevergeefs. Want al vrij snel wordt hij van alle kanten geschopt en geslagen. Een van zijn belagers lijkt daarbij naar een steekwapen te grijpen.

Ook hulp van een herhaaldelijk ‘kankermongool’ roepende jongedame (niet de Isabel uit dit verhaal) mag niet baten. Nadat de vechtpartij zich een aantal meters verplaatst, belandt de jongen met het ontblote bovenlichaam op de grond.

Lees ook  17-jarig meisje zwaargewond, politie Amsterdam staat voor raadsel

Nogmaals te lijf
Hoewel het op de beelden niet te zien is, moet hij tijdens die schermutselingen zijn gestoken. Wanneer hij even later weer is opgekrabbeld, loopt hij namelijk kreupel en grijpt hij voortdurend naar zijn bovenbeen; de plek waar hij een slagaderlijke bloeding heeft.

Desondanks maakt de Nijmegenaar aanstalten om zijn opponenten nogmaals te lijf te gaan. De jongedame weerhoudt hem daarvan. En uiteindelijk gaan beide kampen een andere kant op. Het slachtoffer en de vrouw lopen naar de Kerklaan. Daar wordt de 25-jarige door hulpdiensten aan zijn verwondingen geholpen.

De dader(s) gaan richting de Regentesselaan. Zij zijn een klein etmaal later nog altijd voortvluchtig. ,,We hebben nog niemand aangehouden”, meldt politiewoordvoerder Frank Brouwer donderdagmiddag. ,,We onderzoeken wat de toedracht is geweest van het steekincident. Wel weten we dat slachtoffer en verdachten bekenden van elkaar zijn.”

Lees ook  Rouwende ouders vinden doodskist van baby vol met afval nadat ziekenhuis zijn lichaam kwijtraakt.

Tweede steekpartij in vijf dagen
Het was de tweede steekpartij in Apeldoorn binnen vijf dagen. Zaterdagmiddag ging het mis aan het Hofveld in Apeldoorn-Zuid. Daar raakte een 18-jarige Apeldoorner gewond. De volgende dag gaven twee plaatsgenoten (18 en 19 jaar) zichzelf aan op het politiebureau.

,,De twee mannen zijn in vrijheid gesteld. Eén van hen, de 18-jarige, is nog verdachte. Het onderzoek is afgerond en we maken nu het dossier op voor het Openbaar Ministerie. Het is daarom niet aan ons om in dit stadium in te gaan op details rond de zaak”, aldus Brouwer, die aangeeft dat de politie geen verband ziet tussen beide zaken. Over de toestand van de slachtoffers doet de politie geen mededelingen.

Lichaam gevonden van man (32) die met auto in meer Robertville terechtkwam

Buurt geschokt om doodgestoken meisje (15): ‘Ze stond altijd voor anderen klaar’