in

Slimme IKEA-truc kost minder dan 15 euro, maar het resultaat is bijzonder spectaculair

Je zal ze waarschijnlijk wel eens bij vrienden of familie thuis hebben zien staan, het klassieke “Kallax” meubelstuk van IKEA. Een kast met schappen om spullen in op te bergen. Het simpele, maar praktische design maakt ze zeer populair. Het is dan ook niet verwonderlijk waarom ze in zoveel huizen te zien zijn bij ons en andere landen.

Ik moet er echter bij vertellen dat de schappen soms wat misleidend kunnen zijn. Dat was ook het geval toen een familie thuiskwam met hun aankoop en hun probleem besefte. Gelukkig kwam de moeder echter met een briljant idee op de proppen. En dat idee ging al snel rond op het hele internet.

Gezien het ongelofelijk trendy is voor mensen om hun IKEA meubelen aan te passen aan hun persoonlijke behoeften, dacht ik dat vele mensen deze “hack” wel interessant zouden vinden.

Je hebt er geen speciale vaardigheden voor nodig, en het duurt echt niet lang. Bovendien is het ook goed voor de portemonnee. Kijk hieronder om te zien hoe Michelle van de blog Iron & Twine haar truc ontdekte… En wanneer je klaar bent, deel het dan zeker met anderen!

Lees ook  Hartverscheurende foto laat zien hoe vrouw groot nieuws bekend maakt aan haar opa in verzorgingstehuis

Vooraleer het stuk werd aangekocht, had de familie zich goed voorbereidt. Moeder Michelle had de afmetingen gecontroleerd zodat het meubelstuk perfect in de hoek zou passen.

Toen de familie terugkwam met hun meubelen zagen ze echter meteen een probleem. Het paste namelijk niet… zoals je kunt zien in de foto staken de hoeken van de kast boven de deur uit.

Geweldige oplossing
Gelukkig had Michelle een geweldige oplossing! De familie kon de laatste schap 90 graden draaien zodat het toch paste.

Het enige probleem dat ze nu hadden was een esthetisch probleem. De familie wilde dat het er wat mooier uit zag en dus gaven ze het een opknapbeurt. Met witte verfborstels en plakband gingen ze aan de slag.

Krijtbord verf
Op de witte kant van de kast besloten ze om hun eigen krijtbord te maken, en dat kostte hen minder dan 15 euro. Om de schap te bedekken gebruikten ze twee laagjes speciale verf die de oppervlakte als een krijtbord maakt. Het is een product die ze in de doe-het-zelf-zaak vonden en die zeer bestendig is tegen krassen en veelvuldig gebruik.

Lees ook  Fantastisch nieuws: Door witte wijn val je af

Toen de verf droog was, verwijderden ze de plakband van de hoekjes, en … wow!

Dat was nog niet alles. De creatieve familie voegde er nog hun eigen toetsen aan toe. Hoe het er nu uit ziet, vraag je je wellicht af? Wel, het is best indrukwekkend.

Het meubelstuk met verschillende schappen is een droom voor iedereen die graag georganiseerd is. Er is voldoende plaats voor foto-albums, documenten, mappen, en dozen om alles geordend te houden. Het past allemaal perfect, is netjes en blijft gegarandeerd stevig staan.

Wat nog belangrijker is, is de les die ze hieruit hebben geleerd. Namelijk, met een klein beetje verbeelding kan je een mogelijks vervelend probleem perfect oplossen.

Deel dit aub met iemand die deze creatieve truc zal appreciëren!

Kleuter viert alleen nadat er niemand kwam opdagen op zijn verjaardagsfeestje

Doe altijd de deksel dicht voordat je het toilet doorspoelt – dit is waarom