in

Slachtoffer Kaj van der Ree: ‘Hij vroeg me m’n kleding uit te doen’

Twee vermeende slachtoffers van presentator Kaj van der Ree hebben hun verhaal gedaan in RTL Boulevard. Van der Ree zou de twee toen ze minderjarig waren s*ksueel getinte foto’s hebben gestuurd en hen hebben aangezet hetzelfde te doen. Hij was toen in de twintig.

Afgelopen vrijdag bleek dat Van der Ree in chatgesprekken om n*aktfoto’s zou hebben gevraagd en n*aktfoto’s hebben gestuurd naar meisjes die toen 13, 14 en 15 jaar oud waren. In RTL Boulevard vertellen twee van hen dat ze destijds fans van hem waren en dat hij hen via sociale media benaderde.

Videochatten
Een van hen vertelt anoniem dat ze met Van der Ree in contact kwam nadat hij een comment had geplaatst onder haar Instagram-post. Dat was toen ze 13 of 14 jaar was en hij 23.

De twee gingen vervolgens videochatten via Skype. Dat contact kreeg al snel een s*ksuele lading. “Er werd me steeds gevraagd of ik m’n kleding uit wilde trekken. Of ik m’n shirt wilde uittrekken en of ik aan m’n borsten wilde zitten. Daar trok hij zich dan op af, en daar voelde ik me heel erg oncomfortabel bij.”

Lees ook  Vrouw wordt 46 keer met mes gestoken door overspelige man, maar wil toch gezin met hem stichten

N*aktfoto’s
“Op een gegeven moment begint hij met n*aktfoto’s sturen en zegt: ik wil er wel wat voor terug”, vervolgt ze. “Dan voel je je op die manier best wel gedwongen om dat dan ook maar te doen.” ‘Heel erg manipulerend’, noemt ze hem. “Hij geeft je het gevoel alsof je het hem een soort van verschuldigd bent.”

Een ander vermeend slachtoffer, Laiza, kwam met Van der Ree in contact toen ze een DM van hem kreeg op Twitter. Zij was toen 14, hij in de twintig. Ook zij gingen videochatten. “Op een gegeven moment vroeg hij op Skype tijdens een videochat of ik m’n kleding wilde uitdoen”, vertelt ze. “Hij trok zelf z’n kleding uit en liet z’n geslachtsdeel zien.”

Lees ook  Transgender model kust de zwangere buik van haar man – de baby kan elk moment komen

Mentale schade
Hij stuurde haar ook foto’s van zijn geslachtsdeel. “Met z’n lichaam erbij, dus je zag ook z’n tatoeages. Je ziet duidelijk dat hij het is.”

De twee slachtoffers zijn inmiddels volwassen en zeggen nog iedere dag problemen te ondervinden van hun vergaande contact. “Het heeft best wel wat mentale schade aangericht”, vertelt de vrouw die anoniem wil blijven. “Ik ben me best wel smerig gaan voelen in m’n eigen lichaam. Ik voel me misbruikt.”

‘Domme fouten’
Van der Ree heeft bevestigd s*ksueel getinte chats te hebben gestuurd en zegt daar spijt van te hebben. Hij spreekt in een persoonlijke verklaring van ‘domme fouten’. BNNVARA, waar hij een radio- en televisieprogramma presenteerde, heeft de samenwerking met Van der Ree opgezegd. Ook bij RTL zal Van der Ree niet meer te zien zijn.

Maffiakopstuk na verijdelde ontsnappingspoging naar extra beveiligde gevangenis Vught

Nederlandse stichting trekt zich lot aan van uitgehongerde leeuwen in Soedan