in

Sinusproblemen blijken marihuana die man 18 jaar geleden in neus verstopte.

Een 48-jarige Australische man ademt veel beter nadat een hersenscan aan het licht bracht dat zijn hardnekkige sinusproblemen veroorzaakt werden door een pakje marihuana dat hij 18 jaar voordien in zijn neus verstopte. De zaak van de patiënt werd beschreven in het British Medical Journal in een verslag met de titel ‘a nose out of joint’.

Jaren geleden, toen de patiënt in de gevangenis zat, stopte hij een rubberen ballon met marihuana in zijn neus, die zijn vriendin hem had gegeven tijdens een gevangenisbezoek. Hij stopte de ballon in zijn rechterneusgat. Het kleine pakje kwam hogerop vast te zitten in zijn neus en uiteindelijk dacht de patiënt dat hij het ingeslikt had.

LEES OOK!
Mannen overvallen huis en knevelen bewoner, buren horen veel geschreeuw

In plaats daarvan ontwikkelde het pakje marihuana zich in neussteen. Dit is kalkvorming in het lichaam, doorgaans rond een vreemd object.

Neussteen is een erg zeldzaam fenomeen en komt doorgaans alleen voor wanneer kinderen vreemde objecten in hun neus stoppen. Patiënten hebben symptomen als een lopende neus, hoofdpijn, gezichtspijn, bloedneuzen en een onaangename geur.

Volgens de dokters is het geval van de Australische man uniek. De enige andere bekende zaak over neussteen veroorzaakt door drugs is dat van een 21-jarige man die codeïne en opium gewikkeld in een nylondoek in zijn neus had gepropt.

LEES OOK!
Dronken man probeert beer te verdrinken in dierentuin

In het geval van de Australische man onthulde de hersenscan een ‘rubberen capsule met ontbonden plantaardige resten”. Verdere ondervraging leidde ertoe dat de man het verhaal deed over de smokkelwaar in de gevangenis.

Drie maanden nadat de massa uit zijn neus verwijderd werd, zijn de symptomen compleet verdwenen.

Vrouw doodgebeten door haar twee geadopteerde ‘agressieve honden

Winkeldief op vrije voeten omdat er geen politieauto beschikbaar was.