in

Silvia na scheiding Raymond van Barneveld: ‘Ik heb serieus zelfmoord overwogen’

Silvia van Barneveld doet een boekje open over haar leven met darter Barney
Het is Silvia van Barneveld niet altijd voor de wind gegaan. Tijdens en na haar huwelijk met darter Raymond van Barneveld heeft ze het zwaar gehad. Zo zwaar zelfs, dat ze op het punt stond om zichzelf van het leven te beroven. In haar nieuwe boek ‘Game Over’ vertelt de ex-vrouw van Barneveld openhartig hoe zij haar leven met de darter heeft ervaren.

Raymond is vaker vreemdgegaan
Na een huwelijk van 25 jaar besloot Raymond zijn vrouw Silvia te verlaten voor de jongere Julia. Dit is Silvia niet in de koude kleren gaan zitten en ze besloot een boek te schrijven over haar kant van het verhaal. Zo geeft ze toe dat Raymond al veel vaker een scheve schaats heeft gereden dan in de media bekend is. Raymond voelde zich genoodzaakt om een statement uit te sturen nadat een Engelse minnares dreigde naar de pers te stappen. In het statement van de darter stond dat hij niet langer samen was met zijn vrouw Silvia en dat de scheiding in gang was gezet. De Engelse minnares bleek echter niet de enige te zijn, aangezien er al een hele waslijst aan dames naar de Britse krant The Sun gestapt.

Lees ook  Discussie: kind aan de leiband, goed idee of absoluut nee?

Het nieuwe boek van Silvia van Barneveld
Ook Barney vertelt in het boek van Silvia over zijn huwelijk met Silvia. Hij geeft aan dat Silvia al langer af wist van de vele affaires en dat dit haar pijn deed. “Het is niet zo dat Sil het allemaal goed vond wat ik uitvrat. Ze wist natuurlijk wel wat. In een kwade bui en met een glaasje op heeft ze weleens geroepen: ‘Je gaat je gang maar, zolang ik het maar niet weet. Als we maar bij elkaar blijven.’ Nee, ik heb het niet altijd netjes gedaan”, aldus Raymond in zijn boek.

Lees ook  Marie-José vindt doodskist in bossen, wandeling verandert in een horrortocht

‘Zelfmoord overwogen’
Silvia begon meer te drinken en werd alcoholist. “Na het filmpje en de scheidingspapieren dacht ik: wat heeft het leven nog voor zin? Ik heb serieus zelfmoord overwogen”, vertelt Silvia in haar boek Game Over. Silvia vond gelukkig haar redding bij de kerk. Dagelijks bezoekt ze de New Foundation in Christ Ministries in Capelle aan den IJssel. “In de kerk heb ik steun. En het gekke is: ik taal sinds ik naar de kerk ga niet meer naar de drank. Ik heb zoveel rust gevonden.” De kerk heeft Silvia ook geholpen om haar ex-man en zijn nieuwe liefde Julia te vergeven. “Sinds ik naar de kerk ga, denk ik anders. Het is nu zelfs zo dat ik elke ochtend en avond ook bid voor hun geluk.”

Pijnlijke blunder! Dierenarts laat verkeerde hond inslapen

13-jarige verdacht van moord op studente