in

Selfie gemaakt enkele minuten voor beroerte, redt leven van jonge moeder.

Een 28-jarige dame uit Ierland deed haar verhaal over hoe dokters een selfie gebruikten, die ze maakte vlak voor ze instortte, om haar van een potentieel fatale beroerte te redden.

Stephanie Farnan uit County Wexford viel buiten bewustzijn nadat ze vrijdagochtend 23 augustus een hersenbloeding kreeg.

Farnan werd gevonden door haar vader Frank nadat ze te laat was om haar zoon bij hem af te zetten alvorens naar het werk te vertrekken.

De selfie werd gemaakt amper 14 minuten voordat ze gevonden werd, en werd later gebruikt door de dokters om het tijdstip van de beroerte te bepalen.

Daardoor konden de dokters haar medicijnen tegen bloedklonters toedienen, die normaal pas een korte tijd na de beroerte mogen toegediend worden.

Lees ook  DIT is de gevaarlijkste plek in huis om je telefoon op te laden! Wist jij dit al?

Daarom had ze ontzettend veel geluk dat ze de selfie gemaakt had, en nog meer geluk dat haar broer Sean het ontdekte.

Uiteindelijk vermoeden de dokters dat de beroerte veroorzaakt werd door een combinatie van een reactie op een anticonceptiepleister en een gat in haar hart.

Nu moet ze nog een hartoperatie ondergaan en haar zicht en mobiliteit zijn nog aangetast, maar ze werkt hard om terug te genezen.

Dagen voor haar beroerte waren er al enkele signalen dat er iets op til was, maar Stephanie had het niet opgemerkt. Nu doet ze haar verhaal om anderen te helpen om dit soort situaties te vermijden.

Lees ook  Fietser (58) sterft na val in gracht langs landelijke weg

Ze zei: “Een dag of twee had ik geen zicht uit een oog. Ik schreef het toe aan vermoeidheid of het genoeg dragen van mijn bril. Ik dacht niet dat het iets was om voor naar de dokter te lopen.”

Ondanks haar problemen, vindt ze dat het voor haar familie nog erger was. Ze zei: “Mijn mama en de rest van mijn familie kregen te horen dat ik het wellicht niet zou halen en dat ze zich op het ergste moesten voorbereiden. Niemand laat toe dat ik nu uit hun zicht verdwijn.”

Bejaard echtpaar pleegt zelfmoord – Hij ging dood zij werd wakker in het ziekenhuis..

Meisje (2) doodt per ongeluk mama door elektrisch autoraampje te sluiten.