in

‘Schokkende beelden’: man voor dood achtergelaten in gracht na beroving

De politie toont vandaag ‘schokkende beelden’ van een straatoverval en mishandeling gepleegd in in Amsterdam. Op de beelden is te zien hoe de verdachte zijn slachtoffer in de gracht gooit en hem voor dood achterlaat.

Een woordvoerder van de politie vertelt hoe het slachtoffer ‘doodsangsten heeft uitgestaan toen hij door zijn belager over de reling in de gracht werd gegooid’. Dat gebeurde in de nacht van 4 op 5 augustus.

Gelukkig voor het slachtoffer hoorden omstanders de man vanuit het water om hulp roepen en hebben ze op tijd de hulpdiensten in kunnen lichten. Waarschijnlijk was het de man anders fataal geworden, aldus de woordvoerder.

Lees ook  Man die in 1999 op 14-jarige leeftijd verdween na 20 jaar levend teruggevonden: “Weggelopen naar buitenland door familiale problemen”

Bestolen van telefoon
Voorafgaand aan het incident was het slachtoffer door de verdachte bestolen van zijn telefoon. De man besloot de overvaller achterna te lopen. Ter hoogte van de Haarlemmersluis kwam het tot een confrontatie. De verdachte mishandelde het slachtoffer, gooide hem de gracht in en liep vervolgens weg zonder zich te bekommeren om het lot van het slachtoffer.

Lees ook  Opnieuw lijk in water gevonden: Verkeersregelaar dacht dat het een pop was..

De beelden laten zien dat de verdachte een vrij lange man is met een zeer donkergetinte huidskleur en een ‘fors en vadsig postuur’.

Zwarte pieten dit jaar voor het laatst in Eindhoven tijdens Sinterklaasintocht

Grace (22) ging op date en werd gewurgd door de man die ze knuffelde