in

Rusland “bereidt zich voor om straathonden voor het WK 2018 massaal af te slachten.”

Russische dierenrechtenactivisten waarschuwen dat straathonden massaal afgeslacht zullen worden in de aanloop naar het WK. Er werden contracten ter waarde van 1,5 miljoen euro afgesloten om honden te doden in de deelnemende steden. Dat zegt Ekaterina Dmitrieva, voorzitter van de City Animal Protection Foundation. Daarmee spreekt ze de officiële beweringen tegen dat straathonden tijdens de wereldbeker tijdelijke opvang zullen krijgen.

Minister Vitaly Mutko beval onlangs dat de organiserende steden tijdelijke dierenasielen zouden oprichten om opvang te bieden aan de meer dan 2 miljoen straathonden. Maar Dmitrieva zegt dat er al geld betaald werd aan hondendoders en gif.

Lees ook  Man wandelt zonder leiband met pitbull. Plotseling rent zijn hond achter een schreeuwend kind aan. Dan ontdekt hij vreselijke reden waarom.

“Honderdduizenden honden, katten en zelfs vogels zullen vernietigd worden door dit vreselijke gif. Of op manieren die mogelijk nog gruwelijker zijn”, waarschuwt een petitie die al meer dan 77.000 handtekeningen kreeg.

De activisten beschuldigen de FIFA er ook van dat ze een oogje zouden dichtknijpen voor de “slachters.” “Het geld werd al betaald aan de aannemers”, zei ze.

Lees ook  Ezel schreeuwt mensen om hulp om haar gewonde baby te helpen. Haar verzoek wordt beantwoord!

FIFA antwoordde ondertussen al aan de organisatie: “We begrijpen dat er heel wat belangrijke sociale problemen en initiatieven als het uwe zijn die het verdienen om gesteund te worden. Maar u zal wel begrijpen dat we door onze talrijke activiteiten in verband met de FIFA competities niet in staat zijn om uw zaak meer actief te steunen.”

Wat vind jij hiervan? Laat van je horen in de reacties hieronder!

In 1977 redde ze een verbrande baby. 38 jaar later ziet ze een foto op Facebook en verstijft.

Straathonden houden wake op drukke weg nadat auto een van hen had aangereden.