in

Ruim zestig procent van de Nederlanders wil lockdown

Uit onderzoek van ‘Wat vindt Nederland’ is naar voren gekomen dat ruim 60% van de Nederlanders een lockdown het beste alternatief vinden in de huidige situatie waarin we ons bevinden. Het onderzoek is gebaseerd op ruim 3000 mensen.

Een derde van de respondenten vindt het echter veel te ver gaan om een heel land op slot te zetten vanwege het coronavirus.

LEES OOK!
55 dode cavia's gevonden bij huis in Noord-Holland

De eerdere maatregelen werden niet goed nageleefd door de inwoners en daarom zijn deze afgelopen maandag flink aangescherpt.

Eerder werd al geadviseerd om zo min mogelijk naar buiten te gaan, maar dat is tot op heden nog wel gewoon mogelijk. Mocht een lockdown wel worden ingezet zal dat niet meer van toepassing zijn, tenzij je wegens werkzaamheden in het vitale beroep naar buiten moet. Afgelopen weekend was te zien hoe het merendeel van Nederland op geen enkele manier rekening hield met de voorafgaande maatregelen.

LEES OOK!
Louise (66) zit elke dag voor het raam bij het verzorgingshuis van haar moeder (102): ik wil niet dat ze sterft door eenzaamheid

Met deze nieuwe maatregelen, zoals boetes, proberen ze mensen alsnog zich te laten houden aan de maatregelen. Wat vind jij van de nieuwe maatregelen? Laat het ons weten in de comments op Facebook!?

Kleuter (4) gevonden naast lichaam aan corona overleden moeder.

Julie (16) overleden aan coronavirus: “We moeten ophouden te geloven dat dit alleen de ouderen treft”