in

RTL doet aangifte tegen indringer Late Night

De gasten aan tafel bij RTL Late Night zijn gisteravond opgeschrikt door een indringer. Terwijl presentator Twan Huys in gesprek was met radio-dj Fernando Halman, stormde een man – gekleed in een roze trui en blauwe trainingsbroek – naar de tafel en gooide een briefje op tafel.

Beveiligers waren er als de kippen bij om de indringer weg te halen. Sidekick Lex Uiting riep uit: ‘Gast, ik schrik me kapot man!’ Het is onduidelijk wat de bedoelingen waren van de man, die afgevoerd werd. Twan Huys opende het briefje, maar vouwde het meteen weer dicht met de woorden: ,,Ik kan het nauwelijks lezen.” Lacherig ging Huys verder met de gasten, onder wie Victor Abeln en Sergio Vyent van First Dates Hotel en taalkundige Wim Daniëls.

LEES OOK!
OMG zoveel urine zit er gemiddeld in een zwembad!

De indringer was een YouTube-fan die vermoedelijk in het publiek zat. Op het briefje stond ‘subscribe to PewDiePie’. PewDiePie is de YouTube-naam van de Zweedse Felix Arvid Ulf Kjellberg (29), die met meer dan 80 miljoen abonnees het grootste kanaal ooit heeft. ,,We hebben begrepen dat het om een battle ging tussen YouTubers”, stelde een woordvoerder van RTL gisteren. ,,Gelukkig heeft onze beveiliging snel gehandeld. Dit kan niet de bedoeling zijn van een live-uitzending.”

LEES OOK!
Elizabeth: "Ik heb mijn haar al 6 jaar niet meer gewassen"

De politie heeft de man uiteindelijk meegenomen vanwege verstoring van de openbare orde.

Aangifte
RTL heeft inmiddels aangifte gedaan wegens lokaalvredebreuk, het binnendringen en niet willen verlaten van een bepaalde locatie die voor een openbare dienst wordt gebruikt, zo verklaren ze vandaag. ,,Het is een heel vervelend incident. De uitzending werd onderbroken, iedereen was afgeleid.’’

De beveiliging van het programma, dat wordt uitgezonden vanuit de Hallen Studio’s in Amsterdam, wordt vooralsnog niet aangescherpt. ,,De beveiliging is goed in orde’’, aldus de woordvoerder. In elk geval moet iedere bezoeker zich van tevoren aanmelden en legitimeren.

Voicemail legt bizar gesprek Essent-verkopers vast: zo denken ze écht over potentiële klanten

Bevroren kat Fluffy overleeft extreme vrieskou maar net