in

Roxeanne praat nog altijd met haar overleden vader

In het feuilleton De vrouwen van Hazes passeren de vier belangrijkste vrouwen in het leven van wijlen onze populairste volkszanger André Hazes de revue: Annie Dijkstra, Ellen Wolf, Rachel van Galen en Roxeanne Hazes. In dit laatste deel alles over André’s dochter Roxeanne (25), zijn oogappeltje. Ze deelde haar diepste gevoelens met hem. Hoewel André alweer bijna veertien jaar dood is, praat Roxeanne nog altijd met hem…

Als jong meisje houdt Roxeanne Friedel Wilhelmina Hazes er niet van om in het middelpunt van de belangstelling te staan. Haar moeder Rachel vertelt in het boek Typisch Hazes: ‘Dré kon er intens van genieten dat Roxeanne al op zo’n jonge leeftijd zo lekker nuchter was. Ze heeft ook veel karaktereigenschappen van hem. Bijvoorbeeld zijn gesloten en rustige kant.

Lees ook  Altijd Herres-Jongetje opgenomen in het ziekenhuis:

Ook heeft zij het creatieve van haar vader. Zo hebben ze vaak met elkaar zitten tekenen en schilderen. Zij maakten samen ook de mooiste teksten en gedichten. Hierin zag André weer dat Roxy zijn genen had. Als Roxy ergens mee zat, vertelde ze dat eerst aan haar vader en dan aan mij. Die band die ze hadden, was heel innig.’ Lang heeft Roxeanne niet van haar vaders aanwezigheid kunnen genieten. Ze is elf als hij overlijdt.

Praten
Eind 2010 wordt bekend dat Roxeanne met Martijn heeft gebroken. Rachel zegt in Story dat ze er geen traan om heeft gelaten. ‘Het was voor mij zelfs een enorme opluchting. Als moeder wil je het beste voor je dochter. Ik had allang gezien dat deze jongen niet de ware voor haar was.’ Roxeanne zoekt steun bij haar moeder, maar ook bij haar vader. ‘Ik praat nog veel tegen hem. Vlak na zijn dood deed ik dat elke dag. Dan kon ik uren tegen zijn foto aanpraten. Nu doe ik dat nog een paar keer per week. Dan lucht ik mijn hart bij hem. Ik kon vroeger altijd alles tegen hem zeggen. En dat gevoel heb ik nog steeds. Ik weet ook zeker dat hij me hoort.’

Lees ook  De vrouw wil de oude steenrijke man plukken als een kerstkalkoen. Als hij sterft loopt ze alsnog een blauwtje.

Metaalarbeider overleeft ruim 60 centimeter lange staaf door zijn bruine anjer

Gewoon een dansend meisje dat geniet van haar waterijsje