in

Roxeanne Hazes deelt rake klappen uit: “Het werd zwart voor mijn ogen”

Zeg je een vuil woord over de familie Hazes? Dan ga je met Roxeanne Hazes op de vuist. Letterlijk. Nadat een jongeman wel heel lelijke woorden over haar vader sprak en niet voornemens was daarmee te stoppen, besloot Rox de jongen een lesje te leren.

Aan Vice vertelt Roxeanne over haar aanvaring.

Lelijke dingen
Het is alweer een aantal jaren geleden, maar de dochter van Neerlands bekendste volkszanger kan het zich nog goed herinneren. “Toen ik een jaar of vijftien was, zat ik een keer in de bioscoop en ik hoorde iemand achter mij lelijke dingen zeggen over mijn vader.” Roxeanne pikte dit niet en attendeerde de jongen erop dat hij het wel over haar vader had.

Lees ook  Soldaten die tegen ISIS vechten zeggen dat God zelf ingreep – kijk naar de lucht

Zwart voor de ogen
De inmiddels 24-jarige hoopte destijds dat het de jongen zou afschrikken, maar dat bleek niet het geval. “Hij ging alleen maar door. Hij zei dat mijn vader een alcoholist was en dat het maar goed was dat hij dood is. Toen werd het zwart voor mijn ogen en ramde ik die man met alle kracht die ik in me had. Ik heb hem helemaal in elkaar geslagen.”

Lees ook  Lidl verkoopt voorgepelde “naakte uien” in plastic verpakking.

Angstig
Roxeanne bekent dat ze achteraf bang werd. Niet voor de jongen, maar met name voor haarzelf. “Hoe had ik mezelf zo kunnen laten gaan?”, vraagt de zangeres zich af. “Ik denk niet dat ik vandaag de dag nog zo fysiek zou reageren. Eerder verbaal, denk ik.” Toch lijkt Roxeanne geen spijt te hebben van haar actie. “Het is natuurlijk niet netjes, maar ik ben er nog steeds trots op. Ik laat nog steeds niemand lelijk praten over mijn familie. Dan ben je echt bij de verkeerde.”

Deze moeder legde haar dode baby elke dag in een bedje van 8 graden – Dit wil ze nu ook mogelijk maken voor andere ouders…

Moeder verstopt een verborgen camera in de woonkamer. Als ze de beelden terugkijkt kan ze niet geloven wat ze ziet…