in

Rotterdamse jeugdzorgmedewerker verdacht van mis bruik ‘mentorkinderen’

Het Openbaar Ministerie (OM) verdenkt een 43-jarige Rotterdammer ervan twee minderjarige meisjes s*ksueel te hebben mis bruikt.

De vermeende slachtoffers waren 15-jarige zogenoemde mentorkinderen, die aan de zorg van de verdachte waren toevertrouwd.

De ontucht zou hebben plaatsgevonden in Den Haag, waar de maatschappelijk hulpverlener zijn werkterrein had, en speelde in de periode van eind januari dit jaar tot begin april.

Lees ook  Deze jongen vrouw ontwaakt na vijf maanden coma. Wanneer de dokter haar iets komen brengen, kan ze haar ogen niet geloven.

De Rotterdammer zou met een van de slachtoffers hebben getongzoend. Volgens de aanklacht zou hij bij het andere meisje verder zijn gegaan en s*ksueel bij haar zijn binnengedrongen.

Het mis bruik zou zich meerdere malen hebben voorgedaan. Hoe de ontuchtzaak aan het rollen is gekomen, is nog onduidelijk.

Extra zorg
De Rotterdammer was als mentor voor de Haagse ‘mentorkinderen’, die extra zorg nodig hebben, de aangewezen persoon om hen bij hun ontwikkeling en welbevinden te begeleiden.

Lees ook  Spullen van Linda de Mol overnemen? Ze verkoopt die gewoon via Marktplaats

Het OM stelt dat de Rotterdammer daarbij als hulpverlener zijn boekje ver te buiten is gegaan. Hij zal zich komende week in Den Haag voor de rechtbank moeten verantwoorden.

Door het Openbaar Ministerie is nog niet naar buiten gebracht voor welke zorginstelling de Rotterdammer werkzaam was.

Martijn (35): ‘Dit jaar ben ik op weg naar een bonus van 80.000 of 90.000 euro bruto’

Thierry Baudet noemt gebarentolken als Irma Sluis ’onzin’