in

Relschopper krijgt schadevergoeding wegens bijtwonden van politiehond tijdens arrestatie.

Een 30-jarige relschopper die hardhandig in de boeien geslagen werd nadat hij burgemeester Aboutaleb met een mes wilde aanvallen, krijgt een schadevergoeding van 7.660 euro. De man genaamd Angelo Alias Montesinos was met een groot keukenmes het stadhuis van Rotterdam binnengelopen. Hij was woedend omdat zijn uitkering ingekort werd nadat hij een gokwinst van 1.000 euro niet had aangegeven.

Volgens het Rotterdams Dagblad kon een beveiliger hem overtuigen om het mes neer te leggen. Een agent in burger vermoedde echter dat hij nog andere wapens op zak had en greep hem vast. Daarop volgde een schermutseling. Uiteindelijk moest de doorgedraaide man met een taser, pepperspray en een politiehond in bedwang gehouden worden. Tijdens de worsteling liep de verdachte bijtwonden op.

LEES OOK!
20 verbazingwekkende dieren waarvan hun grootte zo bijzonder is dat we het bijna niet konden geloven

De verdachte stond terecht wegens bedreigingen. Voor de aanklager was het voldoende dat hij schuldig zou verklaard worden zonder straf. De openbare aanklager argumenteerde dat hij door de bijtwonden al meer dan genoeg gestraft was.

Maar de rechter sprak de man over de hele lijn vrij. Het vonnis zou motiveren dat zijn gedrag een uiting van onmacht en frustratie was. “De manier waarop hij zijn gevoelens uitte, kan niet door de beugel, maar omstanders hebben niet het idee gehad dat hij hen iets zou aandoen”, leest het vonnis volgens het Rotterdams Dagblad. Naar verluidt zou de man zelf aangegeven hebben dat hij niet van plan was om het mes ook daadwerkelijk te gebruiken.

LEES OOK!
Zondag gaat het spoken: windstoten tot 140 km/u en heel nat

Die vrijspraak werd nu aangegrepen om de politie te vervolgen. De man kreeg een schadevergoeding van 7.660 euro. De raadsman van de verdachte verklaarde tevreden: “Mijn cliënt wilde een statement maken dat de politie niet goed overweg kan met het gebruik van politiehonden bij aanhoudingen.”

Winkeldief op vrije voeten omdat er geen politieauto beschikbaar was.

De wereld is kapot: IKEA hernoemt “Kerstmis” naar “Winterfeest”