in

Younes O uit Hilversum verwikkeld in ontuchtzaak

De Hilversumse haatvlogger Younes O. staat vanochtend terecht voor s*ks met een minderjarige. Justitie verdenkt hem van ontucht met een 15-jarig meisje en het delen van een s*ksvideo van haar – wat neerkomt op kinderp*rno. Ook zou hij haar familie hebben beledigd.

Eerder kwam O. (34) in opspraak vanwege een suggestie om Israëlische toeristen in Nederland ’total loss te slaan’. „Wie niet luisteren wil moet maar voelen”, schreef hij, „genoeg is genoeg!” Bij Pauw krabbelde hij terug toen hij met die tekst werd geconfronteerd.

O. profileert zich al jaren met radicale standpunten in zijn video’s en televisieoptredens, waarin hij zich afzet tegen de Nederlandse samenleving. Hij beledigde de politie toen hij werd aangehouden op verdenking van wapenbezit (’jullie zijn echt dom’).

Dat was niet de eerste keer dat hij met de politie in aanraking kwam. „Als ik een probleem met iemand heb, los ik dat zelf op zonder justitie”, verklaarde hij zelf. Na een vechtpartij met de politie in het Utrechtse Kanaleneiland riep hij boze omstanders op om naar het politiebureau te trekken, wat hem een aanklacht voor opruiing opleverde.

Lees ook  ’Wraakactie met banaan na s*ksuele vernedering dochter’

Vrouwen niet in de bus
De vlogger schildert zichzelf af als overtuigd moslim. Mannen die vrouwen een hand geven, gedragen zich ’islamitisch niet correct’ en homo’s vindt hij ’smerig’. Bij talkshow Pauw pleitte hij tegen de democratie (’stemmen is haram’). Hij is fel tegen het nikabverbod (’aanval op de islam’) en vindt het eigenlijk nog beter als vrouwen een boerka dragen in plaats van een nikab, omdat die ook de ogen afdekt.

Vrouwen mogen in elk geval niet op koopavond winkelen of de bus nemen tijdens de spits omdat dat te gevaarlijk is in Nederland, ’een verschrikkelijk fascistisch land’.

Lees ook  Juwelier (71) schiet twee gewapende overvallers dood

’Wist het niet’
Youness O. heeft zeven weken vastgezeten vanwege de ontuchtzaak en noemt zichzelf daarom ’een slachtoffer’. Hij zegt in een video dat hij niet wist dat het meisje pas 15 jaar was. „Ze zei dat ze 23 was. Ik had geen enkele aanleiding om daaraan te twijfelen. Die zus noemt mij een ped*fiel. Maar ze heeft me niet gebeld om te zeggen dat haar zus 15 was.’’

Ook vanwege deze video staat hij in de verdachtenbank. De familie spreekt van smaad. De vlogger scheldt de de zus en broer van het slachtoffer uit. „De hele familie is smerig.” Over zichzelf zegt O.: „Ik ben een lieve, rustige jongen die vrouwen respecteert.”

Jongen (14) schiet vijf familieleden dood

Jandino vindt dat hij de plank missloeg met zijn grap over Derksen