in

Python verslindt op haar dooie gemakje hele krokodil en bewijst dat de natuur brutaal is.

Je hebt wellicht al wel eens foto’s gezien van dieren die andere dieren opeten. Maar we durven erom wedden dat je nog nooit een python een hele krokodil hebt zien oppeuzelen.

Foto’s die in mei op de Facebookpagina van GG Wildlife Rescue gepost werden, onthullen wat er gebeurt als een olijfpython honger heeft en er krokodil op het menu staat. Het is fascinerend om te weten dat deze pythons ook herten en stekelvarkens eten.

De foto’s werden gemaakt in de buurt van Mount Isa in Queensland door kajakker Martin Muller. Olijfpythons hebben in Australië hun natuurlijke habitat en in sommige gevallen kunnen ze tot zes meter lang worden.

Blijkbaar is het best normaal dat deze pythons zoetwaterkrokodillen eten. In 2014 werd al eens gezien hoe een reptiel er vijf uur over deed om haar mond over een verlamde krokodil te stretchen.

Het gezegde ‘ogen groter dan de buik’ is niet van toepassing op pythons. Ze hebben een onderkaakbeen dat onderverdeeld is in twee delen en verbonden is door een elastisch ligament. Daardoor kunnen ze letterlijk wezens opslokken die twee tot drie keer hun eigen lichaamsomvang hebben.

Hun geliefkoosde methode om te eten is door hun prooi eerst te wurgen. Dan sperren ze hun kaken open en verslinden het dier in een hap. De slangen kunnen hun metabolisme en hun organen vergroten om de instroom van calorieën te verwerken.

Fietser overleden na aanrijding met trein in Vught

Ze werd vernederd, verkr*cht en 20 keer gestoken met mes, nu getuigt ze voor het eerst: “Mijn ex vond dat hij god een plezier deed”