in

Pup sterft na eten vishaken in rondslingerend afval.

In Emmeloord is een hond gestorven nadat hij vishaken in rondslingerend afval had opgegeten. Experts waarschuwen voor een gevaarlijke trend. Ze vragen hondenbaasjes om tijdens het wandelen goed op te letten voor zwerfafval.

Dierenartsen van de Dierenkliniek Emmeloord hadden vorige week een pup op bezoek die al enige tijd braakte en niet meer poepte. Op een röntgenfoto zagen ze wel meer dan twintig vishaken in het lichaam van het beestje zitten.

Lees ook  Man injecteert zichzelf maandenlang met zijn sperma in een poging zijn chronische rugpijn te verhelpen

De vishaken moesten operatief verwijderd worden. Tijdens de operatie vonden de dokters ook nog visdraad en het plastic zakje van de haken. Aanvankelijk leek de hond het te zullen halen, maar uiteindelijk is de viervoeter toch gestorven.

Volgens de eigenaar had de hond de vishaken tijdens een wandeling gegeten. Dierenartsen waarschuwen dat er een hoop vuilnis op straat ligt.

Lees ook  Man wordt razend op zijn kitten van elf weken oud is. Hij had een krab gekregen van het katje. Wat voor gruwelijke dingen hij daarna met het diertje deed is om de tranen van in de ogen te krijgen

Vooral dan rond sloten en in de bosjes. Daarom hebben ze een belangrijke waarschuwing voor hondenbaasjes: “Let heel goed op tijdens het uitlaten van uw hond, dit kan u ook overkomen. En ruim uw afval op.”

Zangeres Maan deelt een pikante foto in zwemkleding vanaf Sardinië

Heel arrestatieteam ingezet om kinderfeestje in Haarlem te stoppen – gaat er heftig aan toe