in

Psychiater: ‘Keiharde psychische problemen Rachel Hazes moeten serieus zijn’

Rachel Hazes is opgenomen op de psychiatrische afdeling van een ziekenhuis. Volgens psychiater Bram Bakker betekent dat één ding: de moeder van twee is er ernstig aan toe.

Rachel Hazes is opgenomen op de psychiatrische afdeling van een ziekenhuis. Volgens psychiater Bram Bakker betekent dat één ding: de moeder van twee is er ernstig aan toe.

Gevaar voor zichzelf
De psychiater vermoedt dat de geestelijke problemen van Rachel erg serieus zijn. “De nood moet serieus hoog zijn geweest.

Lees ook  De vier tieners gooiden bloem en eieren naar een mentaal gehandicapte vrouw - en postten het trots op de sociale media.

Anders wordt iemand nooit op zo’n plek behandeld. Mogelijk is ze een gevaar voor zichzelf geweest,” zegt hij tegen het AD.

Acute geestelijke nood
Bakker kent de situatie van de weduwe van André Hazes niet, maar weet dat het aantal bedden op de psychiatrische afdelingen in ziekenhuizen schaars zijn.

“De plekken die er zijn worden eigenlijk alleen bezet door mensen die acute en extreem geestelijke nood hebben.

Iemand met ‘doorsnee’ depressieve klachten wordt in geen geval op zo’n afdeling opgenomen. Ik denk, op basis daarvan, dat er meer aan de hand moet zijn met mevrouw Hazes. Ze ligt daar immers niet zo maar.”

Lees ook  Dominique krijgt 2.900 euro per maand om niks te doen… al 15 jaar lang

Onvrijwillige opname
Hij vermoedt dat Rachel zich niet vrijwillig heeft laten opnemen, maar dat haar omgeving of psychiater haar daartoe heeft gezet.

“Als iemand een gevaar voor zichzelf of de omgeving is, wordt hij of zij hoe dan ook opgenomen. Lichtere gevallen krijgen hulp in reguliere instellingen voor geestelijke gezondheidszorg,” aldus Bakker.

Baby met wijnvlek online afgemaakt door volwassenen – Ze noemen haar“foeilelijk” en “defect”

Houdt Monique André Jr laatste tijd bewust uit beeld?