in

Probeer geen flesjes water in de auto te bewaren want het kan je je leven kosten

-Waterflessen en blikjes in het juiste vak of de juiste houder plaatsen is essentieel.
-Deze kunnen op de vloer rollen en vast komen te zitten in het rem- of gaspedaal van de auto.
-Zelfs een paar seconden vertraging kan nog steeds leiden tot dodelijke ongelukken.

Nee, het explodeert niet in je auto of iets anders, maar een fles water in je auto kan nog steeds een oorzaak zijn van een dodelijk verkeersongeval.

Het probleem is hoe en waar je jouw waterfles bewaart. De meeste voertuigen hebben compartimenten waar je je flessen of thermoskan kunt opbergen maar niet alle mensen gebruiken ze.

Als je je blikjes of flesjes niet op de juiste manier bewaart, kan dit fataal zijn voor je auto.

Volgens een Facebook-pagina met de naam Polis Daerah Pendang, is dit de reden waarom het achterlaten van een fles water in je auto gevaarlijk kan zijn voor het rijden.

Lees ook  Verzorgster jaar de cel in voor volledig kaalplukken bejaarde vrouw

De pagina verklaarde:
“Mensen plaatsen hun waterflessen graag onder de bestuurdersstoel of passagiersstoel wanneer ze onderweg zijn maar dit is een zeer gevaarlijke praktijk.

Als je de controle over je auto verliest, kan de fles (of het nu een fles van 250 ml of een fles van 1,5 liter is) eruit rollen en vast komen te zitten achter het gaspedaal of rempedaal van de auto.

“[Wanneer dit gebeurt], maakt het niet uit hoe hard je op het pedaal drukt, het werkt niet omdat je veel druk op het pedaal moet uitoefenen om het met de blokkade te laten werken.”

Lees ook  Geleidehond ontmoet Pluto voor het eerst – kijk goed als hij ziet hoe bijzonder de ontmoeting is

Dit kan je autopedalen onbruikbaar maken.

Het bericht legde verder uit dat, zelfs als het je lukt om hard genoeg op je rem te drukken om te functioneren, de vertraagde reactie nog steeds kan leiden tot een dodelijk ongeval omdat het slechts enkele seconden duurt voordat een botsing plaatsvindt.

Autobezitters gebruiken de bekerhouders vaak in hun voertuigen om andere spullen zoals pasjes, kammen, munten en andere ongewenste items te plaatsen.

Het bericht adviseert autobezitters om compartimenten voor drankjes te installeren in afwezigheid van bekerhouders in hun voertuigen.

Als ze het teveel moeite vinden, zorg er dan voor dat ze hun waterflessen of blikjes op een veilige plek zetten om te voorkomen dat ze vallen en over de vloer van het voertuig rollen.

Wow! Zoveel verdient rapper Boef

49-jarige heeft ’s werelds grootste jongeheer – Het is een vloek