in

Presentatrice Astrid Joosten verdient dít salaris per jaar

Met het programma Wat Verdien Je? wordt geprobeerd het taboe over salarissen te doorbreken. Presentatrice Astrid Joosten maakte aan het eind van de slotaflevering bekend dat zij zelf een salaris krijgt van maar liefst 175.000 euro bruto per jaar.

Balkenende-norm
De meeste mensen praten liever niet over hun salaris, zo ook Astrid niet. Tot het eind van de uitzending bleef ze erg vaag over haar inkomen. Ze vertelde eerst dat ze onder de Balkende-norm zit. Dat betekent dat ze minder dan 187.000 euro per jaar verdient, maar het bleef onduidelijk. Pas toen gast Bert van der Veer aan het eind van het programma nog niet tevreden was met haar antwoord, reageerde Astrid: “Wil je meer weten? Dat mag hoor, 175.000 euro.”

Lees ook  Koppel doet boekje open over s*ksleven na 140 kilo te zijn afgevallen…

Media
Het programma Wat Verdien je? van BNNVARA is een informatie quiz over de hoogte van je salaris. Met dit programma wilde Astrid Joosten het taboe dat daarop ligt doorbreken. In vier afleveringen komen verschillende beroepen ter sprake. In de eerste aflevering werd er ingegaan op de medische wereld en de aflevering daarna kwam de financiële wereld aan bod. Aflevering drie ging over hoe je salaris omhoog kunt krijgen en de aflevering van gisteren ging over media. Uiteraard kon Astrid dan niet uitblijven om een boekje open te doen over wat zij ieder jaar verdient. Ze kon natuurlijk niet iedere week iedereen om hun salaris vragen en het zelf niet delen. Maar hiervoor moest ze wel even toestemming vragen bij de directie van BNNVARA.

Lees ook  107-jarige is de oudste kapper ter wereld en hij knipt nog voltijds haar

Onderscheid
Tegen Shownieuws vertelt Astrid dat ze daarentegen geen voorstander is van het openbaar maken van omroepsalarissen. “Je hebt presentatoren en presentatoren, een beetje zwart-wit gezegd. De inhoud van werk kan enorm verschillen. Sommige collega’s hoeven alleen een voorgeschreven tekst voor te lezen, terwijl anderen van het begin tot het eind bij de hele productie betrokken zijn. Als je die salarissen zonder toelichting gewoon maar in de krant zet, zien mensen dat onderscheid niet.”

Intelligente mensen zijn vaker slordiger, blijven langer wakker en vloeken meer.

Britt Dekker geen blad voor de mond over Barbie: “Je werkgever is niet je psycholoog!”