in

Pony loopt brandwonden op na gemene zuuraanval. Dan naait dierenarts een vis op haar gezicht.

Tijdens een unieke operatie gebruikten dierenartsen in het Verenigd Koninkrijk een vis om een pony van een zuuraanval te helpen genezen. Cinders, een 8 maanden oude pony, werd gedumpt in Chesterfield, Derbyshire, voordat ze overgebracht werd naar het Rainbow Esquine Hospital in North Yorkshire.

Ze kreeg rond de klok verzorging nadat ze met zware brandwonden van haar ogen tot op de tip van haar neus aangetroffen werd.

Cinders onderging ’s werelds eerste huidtransplantatie nadat er meer dan 10.000 euro gedoneerd werd aan haar adoptie-eigenaars.

Lees ook  De truckchauffeur vindt de vermagerde hond langs de kant van de weg. Het dier loodst hem het bos in, want er is nog iemand die dringend hulp nodig heeft

Om de brandwonden te behandelen werd er tijdens een 3 uur durende operatie op 1 mei van dit jaar een dressing van Tilapia gebruikt. Deze dressing moet helpen om nieuwe huis te genereren.

Jamie Peyton, die overvloog van de Universiteit van California, ontwikkelde het proces om vissenhuid te gebruiken om dieren te behandelen na bosbranden.

Dierenarts David Rendle zei dat de vissenhuid gebruikt werd omdat het een goede bron van collageen is en omdat het vochtig blijft.

“Dieren die eerder al met vissenhuid behandeld werden, blijken zich veel comfortabeler te voelen”, zei Rendle.

Lees ook  De vrouw streelt de verwilderde pitbull. Niemand kon vermoeden wat er dan zou gebeuren.

“We willen de dressings zo veel mogelijk vervangen om haar pijn te verzachten”, voegde Rendle er nog aan toe.

Over de operatie zei de dierenarts: “Buitengewone verwondingen vragen om buitengewone behandelingen.”

Rendle zegt dat hij er vertrouwen in heeft dat Cinder geen lange termijn gevolgen zal lijden. “Ze heeft nog een lange weg voor de boeg, maar ze lijkt goed te herstellen.”

Bekijk de video hieronder.

Kijk: Jonge vrouw breekt been tijdens estafetteloop – kruipt op bloedende knieën naar teamgenoot.

Bruid leest berichtjes van vreemdgaande verloofde aan het altaar, in plaats van haar geloften