in

Politiehond 2,5 uur in auto achtergelaten – agent keert terug en vindt geliefde dier dood

Honden en kinderen mogen niet alleen gelaten worden in auto’s – zelfs niet met geopende ramen. Dit zou iets moeten zijn dat we allemaal moeten weten en waaraan we ons aan moeten houden; vooral bij extreme temperaturen, zoals de meesten van ons nu ervaren.

Soms wordt de politie opgeroepen voor dergelijke incidenten en moeten ze omgaan met schrijnende situaties. Nu heeft zo’n tragisch incident de politie persoonlijk geraakt.

De tragedie trof een officier in Stiermarken, Oostenrijk, nadat hij zijn politiehond 2,5 uur lang in zijn auto had achtergelaten terwijl hij officiële zaken deed.

Geniaal! Op deze boerderij kan je kamperen en yoga doen met Alpaca’s

Volgens berichten in de lokale media parkeerde de 51-jarige official zijn auto ’s morgens op een schaduwrijke plek met geopende ramen, maar toen hij terugkwam was zijn 7-jarige hond dood.

De politie onderzoekt
Het was naar verluidt onduidelijk of de hitte de schuld was van de dood van de hond. De doodsoorzaak wordt momenteel nog bepaald door de Universiteit voor Diergeneeskunde Wenen – een resultaat is nog niet beschikbaar. Er is echter een politieonderzoek gestart.

Reekalfje sterft in de armen van Mieke na aanval door loslopende honden

Hoewel nog niet is vastgesteld of de dood van de politiehond door de hitte is veroorzaakt, is het belangrijk om te onthouden dat je een dier nooit alleen in een auto mag achterlaten. Zelfs niet met de ramen open.

Update: Dit bericht is een jaar oud, maar met de huidige temperaturen kan het niet vaak genoeg herhaald worden!

Deel deze post alsjeblieft met al je vrienden op Facebook zodat een dergelijke dood nooit meer zal gebeuren. We moeten allemaal zorgen voor onze geliefde viervoetige vrienden.

Dolgelukkige Raymond van Barneveld wil samenwonen met grote liefde Julia

Nederlander (21) dood na stapavondje Lloret