in

Politie waarschuwt: zet nooit een adres op de rouwkaart

Als je dit leest zul je nooit een adres op de rouwkaart zetten

Als een naaste overleden is denk je misschien niet overal goed over na. De periode is moeilijk genoeg en er zijn veel dingen die geregeld moeten worden terwijl je erg verdrietig bent. Naast alle andere dingen waar je aan moet denken, is het goed om te onthouden dat je beter niet een adres op de rouwkaart kunt zetten.

De reden waarom is niet leuk.

Criminelen
Inbrekers verzinnen steeds gekkere en creatievere manieren om erachter te komen of iemand thuis is of niet. Zo ook een man uit België die veroordeeld is voor diefstal. Hij legde uit dat hij inbrak in huizen waarvan hij wist dat mensen weg waren omdat hij dat op een rouwkaart had gelezen. Hij bekeek rouwkaarten die in winkels en uitvaartcentra hingen om te ontdekken wanneer de begrafenis was. Zo wist hij dat de familie sowieso niet thuis zou zijn en hij vrij spel had om in te breken.

Lees ook  Klein jongetje grijpt zijn kans, om tijdens een trouwfeest te dansen en staat daardoor volledig in de schijnwerpers

Adres op de rouwkaart
Veel mensen zetten hun adres op de rouwkaart zodat anderen ze brieven en kaarten kunnen sturen. Vroeger kwam dit vaak zelfs in de krant. De politie raadt mensen sterk af om hun adres op de rouwkaart te zetten omdat inbrekers hier op inspelen. Wat tegenwoordig vaak gedaan wordt is om het adres van de begrafenisondernemer op de kaart te zetten zodat mensen hun post daar naar toe kunnen sturen. Zo hebben mensen de kans om hun medeleven te tonen zonder dat iemand in gevaar wordt gebracht.

Lees ook  Vrouw denkt rook uit auto te ruiken - doet motorkap open en ontdekt iets vreemds..

Nicolette (15) is woest omdat ze ‘maar’ 800 euro zakgeld krijgt: “Daarvan kan ik toch niet van leven?”

Meisje faalt met bronzer en verandert in Shrek