in

Politie waarschuwt: sluwe manier van zakkenrollen ontdekt

Politie Maastricht waarschuwt voor deze manier van zakkenrollen. Je hoopt natuurlijk dat het je nooit overkomt, maar dieven hebben vlugge vingers en ontfutselen je portemonnee zonder dat je het doorhebt.

Dit overkwam ook een 87-jarige man in Maastricht. Hij werd op een wel heel bijzondere manier beroofd: de dieven deden poeslief en gaven hem een knuffel, terwijl ze eigenlijk aan het zakkenrollen waren.

Tijdens het lichamelijk contact sloegen ze toe en pakten ze de man zijn portemonnee. Wees op je hoede voor dit soort praktijken.

LEES OOK!
Heb je ooit een man zó onder de duim zien zitten bij zijn vriendin?

Sluw
Vorige week is een 87-jarige man uit Maastricht beroofd van zijn portemonnee met daarin zijn pinpas en 150 euro.

Bij de aangifte kon de politie de techniek van de zakkenrollers ontrafelen. De man werd namelijk bij het uitladen van zijn boodschappen aangesproken door twee onbekende mannen.

Zij knoopten een vriendelijk gesprek aan en gaven de man aan het eind zelfs een knuffel. Bij dit contact werd de man zijn portemonnee gestolen.

Camerabeelden
De gedupeerde man was even daarvoor boodschappen aan het doen bij de supermarkt. Op de camerabeelden was te zien dat de twee mannen, samen met een vrouwelijke handlanger, hem toen al in het vizier hadden.

LEES OOK!
Reden ruzie Reden ruzie Roxeanne Hazes en Rachel Hazes: ‘Erik is nieuwe Monique’

De zakkenrollers zagen hoe de oude man 100 euro pinde en volgden hem naar zijn huis. Daar spraken ze hem aan en wisten ze zijn portemonnee slinks te ontfutselen.

Waarschuwing
Politie Maastricht deelt dit bericht op Facebook om mensen te waarschuwen voor deze manier van zakkenrollen.

Dieven kunnen zich erg vriendelijk en lief voordoen, maar weten ondertussen dondersgoed wat ze aan het doen zijn. Wees op je hoede, dus!

Maandag chaos op het spoor verwacht door grote staking

Frank en Rogier kondigen geweldig nieuws aan!