in

Politie vindt dode man bij Kampen, maar weet twee maanden later nog niet wie hij is: wie kent hem wel?

De politie doet al twee maanden onderzoek naar de identiteit van een dode man die in ’s-Heerenbroek bij Kampen werd gevonden. Vooralsnog tevergeefs. Vlak voor zijn uitvaart waagt de politie nog één poging: wie is hij?

De man werd op vrijdag 17 juli dood gevonden aan de Zwolseweg, tussen Kampen en Zwolle. Hij stierf een natuurlijke dood. In zijn spullen zat een briefje met de naam Cornelius Wagner, een geboortedatum en de plaatsnaam Münster.

De Duitse politie heeft deze info nagetrokken, maar deze komt in Noordrijn-Westfalen niet voor. Wel vermoedt de politie dat het om een Duitse man gaat, aangezien hij vloeiend Duits sprak.

Lees ook  ’Ik gaf mijn zoon (8) een corrigerende tik en voel me nu schuldig’

Man leidde zwervend bestaan
Het slachtoffer leidde een zwervend bestaan. In de periode voor zijn dood werd hij gezien in Beerta (15 juni) en Bangeweer (22 juni), in de provincie Groningen. Op 12 juli was hij in Emmeloord. Daar zei de man tegen agenten dat hij onderweg was naar Den Haag om nieuwe papieren aan te vragen. De agenten hebben hem toen geholpen bij het Leger des Heils te komen. Daar heeft hij zijn kleding gewassen en nieuwe schoenen gekregen.

Als hij door agenten werd aangesproken zei hij altijd Cornelius Wagner uit Münster te heten. Na de vondst van zijn lichaam heeft de forensische opsporing zijn DNA en vingerafdrukken onderzocht. Zonder match met een identiteit. Een tandstatusonderzoek bleek niet mogelijk omdat hij nog maar drie tanden (stompjes) had.

Lees ook  Ex-man steekt vrouw in keel in Kerkrade - Buurt enorm geschrokken om dood lieve tante

Paarse slaapzak
Het slachtoffer had een paarse slaapzak bij zich. Omdat de politie hem binnenkort wil begraven of cremeren, wordt een laatste poging gewaagd om zijn identiteit te achterhalen of zijn familie te vinden. Wie meer informatie heeft, kan bellen met 0900 8844 of het digitale tipformulier invullen.

Politie dringend op zoek naar vermiste Ineke (71)

Boa’s zwaar mishandeld na handhaven mondkapjesplicht