in

Politie: Puppy in Tiel is niet doodgeschopt

De dood van het hondje Andor in Tiel is een ongeluk. De zoon van de eigenaar liet de pup uit en heeft de hondenriem iets te hard gehanteerd. De jongen heeft een beperking en raakte volledig in paniek. Dat meldt de politie.

Hij verzon het verhaal dat een passant met een bivakmuts het diertje van tien weken oud een fatale schop zou hebben verkocht en vertelde dat aan de gearriveerde agenten.

  Levend konijn in de glasbak gegooid, diertje bezweken

De politie deed gisteravond een oproep via Facebook of getuigen zich wilden melden. Na informatie van een getuige ontstond een ander beeld van de toedracht, waarna de melder in een nieuw gesprek met de politie toegaf het verhaal te hebben verzonnen. Uit een eerste onderzoek van een dierenarts is daarnaast niet gebleken dat er sprake was van geweld.

De vader van de zoon beweerde vanmorgen zelf dat zijn hond zonder enige aanleiding werd doodgeschopt. Het gaat om een Rottweiler-pup van 10 weken oud. ,,Ik ben kapot van verdriet”, zei vader Bert van Schaik.

  Vrouw doet autoraam naar beneden om foto te nemen van eland – ze hoort gehuil en kijkt dichterbij

Hij vertelde dat zijn zoon gistermorgen vroeg werd aangesproken door een man. ,,Hij riep ‘dat alle Rottweilers dood moeten’”, vertelde Van Schaik. ,,Daarna pakte hij het hondje op, smeet hem op de grond en schopte hem.”

De politie denkt nog na over wat ze moet doen met de valse melding.

Jandino vindt dat hij de plank missloeg met zijn grap over Derksen

Belgische brandweerman bekent: Ik heb echtgenote maandenlang vergiftigd met wonderbonen