in

Politie Nederland ” Moslims jullie zijn niet alleen”

Vandaag werden we wakker met het nieuws dat Nieuw-Zeeland het toneel is geworden van een grootschalige aanval op moslims door extreem-rechtse moordenaars. Op verschillende plekken drongen zij tijdens het vrijdaggebed moskeeën binnen en openden zij het vuur op biddende moslims. Er zijn in totaal al veertig doden gevallen, één dader is inmiddels aangehouden.

Wie dacht dat anti-islamsentiment iets was van alleen boze en sullige kalende mannetjes in de bijstand, heeft het mis. Gewelddadige islamhaat is een bestaand, wereldwijd fenomeen en vannacht liet het z’n lelijke kop zien in Nieuw-Zeeland. Vier schutters, drie mannen en één vrouw, drongen moskeeën binnen en openden daar het vuur op onschuldige moslims. Ze livestreamden hun walgelijke daad en plaatsen een extreem-rechts manifest op internet om de ‘gedachtengang’ achter hun daden uit te leggen.

Lees ook  Doodsoorzaak Avicii bekend

Politie Nederland leeft mee met moslims! Jullie zijn niet alleen!

Vandaag was de politie in Nederland zichtbaar en onzichtbaar aanwezig bij het vrijdagsgebed om moslims een hart onder riem te steken. ‘Jullie zijn niet alleen’ was de boodschap. In veel gemeentes hing de vlag half stok.

Premier Mark Rutte zegt op Twitter dat hij geschokt is ,,door verschrikkelijke aanslagen op twee moskeeën in het Nieuw-Zeelandse Christchurch”. Ook koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben van zich laten horen.

Lees ook  Bejaarde man (90) sterft in tehuis nadat 2 ambulances ingesloten werden door boze buren.

Het koningspaar is geschokt door de berichten over de aanslagen in twee moskeeën in Christchurch. ,,Haat en onverdraagzaamheid hebben een gruwelijke tol geëist. Met allen die door dit redeloze geweld zijn getroffen, leven wij intens mee”, aldus het koningspaar in een verklaring op de website van het Koninklijk Huis.

NU OOK BOMMEN GEVONDEN BIJ MOSKEE

Schietpartij in Utrecht – Meerdere gewonden mogelijk ook doden!