in

Poepen in nabijheid partner: 18 procent durft het na jaar nog niet

Een scheet laten of een ‘nummer twee’ in het huis waar je partner zich ook bevindt: de één doet het al vanaf de eerste dag, de ander durft het na een jaar nog steeds niet. “Het zegt veel over hoe veilig je je bij elkaar voelt.”

Een grote boodschap doen terwijl je nieuwe partner in de aangrenzende kamer zit: voor sommigen is het een echte no-go.

Zo durft vier procent pas na zes tot twaalf maanden relatie in hetzelfde huis te poepen en doet achttien procent dat na een jaar nog steeds niet.

Veel mensen wachten minder lang. Bij 35 procent van de mensen is de klus al binnen twee weken relatie geklaard.

Zestien procent wacht twee tot vier weken. Dat blijkt uit onderzoek van Lexa.nl onder ruim 1.200 mannen en vrouwen tussen de 18 en 50 jaar.

Overvallers laten doodsbange vrouw vastgebonden achter

Verschillend per relatie
Het ‘goede moment’ voor dit soort intieme momenten verschilt volgens relatiecoach Leonie Linssen heel erg per relatie. “Het belangrijkst is dat je je veilig genoeg voelt om het te doen.

Sommige mensen durven al op dag één een scheet in elkaars bijzijn te laten, anderen doen het helemaal nooit. Dat is heel persoonlijk.”

‘Niet de eerste keer’
Wat scheten betreft, geldt volgens de relatiecoach wel een ongeschreven regel: “Doe het beter niet de allereerste keer, want daar kunnen mensen heel erg op afknappen.

Ik zou wachten tot het moment dat je zeker weet dat je met je partner verder wilt. Vaak gaan er wel een paar maanden voorbij voordat een stel dat bij elkaar doet.”

Stunt gaat gruwelijk mis: jongen valt uit winkelwagentje achter auto en overlijdt

Zelf heeft ze weleens een vriend gehad die helemaal niet wilde dat ze winden zou laten in zijn bijzijn.

“Hij wilde dat niet bij elkaar doen, uit respect. Maar op een gegeven moment had ik geen zin meer om mezelf in te houden, en deed ik het toch gewoon.”

Angst
Dat sommige mensen na een jaar relatie nog niet in hetzelfde huis durven te poepen, verbaast de relatiecoach. “Waarom is het niet veilig genoeg als je in een andere ruimte op het toilet zit?

Poepen is iets natuurlijks, niet om je voor te schamen. Als je dat niet durft, wordt het misschien tijd om aan die angst te werken.”

Vrouw kan niet geloven dat ze straatprijs van 25.000 euro wint en belt politie

Politie: Moordenaar Wiersum tussen 20 en 25 jaar oud