in

Plots kreeg Amy een envelop vol geld van een wildvreemde. Toen ze het briefje las dat erbij zat, rolden er tranen over haar wangen

Amy Christine kreeg op het werk plots een envelop toegestopt met daarin 140 dollar, ruim 120 euro. Pas toen ze het begeleidende briefje las, wist de Amerikaanse waarom. En rolden de tranen over haar wangen.

“Ik ben echt in shock”, post Amy op haar Facebookpagina. “Jaren geleden werd mijn portefeuille gestolen op café. Ik was net aangenomen en was al het papierwerk aan het invullen. Maar toen ik later thuiskwam, merkte ik dat mijn portefeuille weg was.”

“Ik zocht overal, maar kon hem niet terugvinden. Maar vanavond gaf iemand mijn collega een envelop die voor mij bedoeld was. Dit zat erin.”

Op een foto is 140 dollar te zien, samen met een brief. Amy begreep er niets van, tot ze de brief begon te lezen.

Lees ook  Familiedrama: man probeert in bijzijn van familie zijn vrouw te vermoorden en berooft zichzelf vervolgens van het leven

De brief

“Beste Amy. Bijna vijf en een half jaar geleden deed ik je iets vreselijks aan. Ik stal je portefeuille uit je handtas. Ik was een drugsverslaafde en had geld nodig, van wie dan ook, om mijn drugs te kunnen betalen.”

“Ik kende je zelfs niet, maar ik bestal je. Ik nam al het geld en een klantenkaart uit je portefeuille en gooide de rest daarna in een vuilnisbak. Niet veel later ben ik in een afkickcentrum beland.”

“Nu ben ik al vier jaar clean en vond ik die klantenkaart terug in een doos met oude spullen. Ik heb je naam opgezocht en heb gevonden waar je werkt. Dus hier ben ik.”

Lees ook  Postbode vindt pasgeboren baby met navelstreng nog steeds bevestigd in een bosje

(lees verder onder de foto)

“Ik kan me de frustratie en wanhoop destijds niet inbeelden, om nog te zwijgen van de tijd en de moeite om alles te laten vernieuwen. Wat ik deed, is onvergeeflijk, maar ik wil er je graag voor vergoeden.”

“Ook zal ik nooit nog iemand zo kwetsen en zal ik verder een eerlijk leven leiden. Ik wens je niets dan geluk, voorspoed en een goede gezondheid toe.”

“Ongelooflijk”

Amy wist niet was ze las. “Ik kon niet geloven dat iemand zo met mij zou inzitten en al die moeite zou doen om mij te vinden”, reageert ze.

“Beste vreemdeling, ik ben blij dat je je leven hebt gebeterd. Keihard bedankt! Ik moest ervan huilen.”

Ze probeerden geld op te nemen – vervolgens bleek er een mysterieus briefje uit de automaat te komen

Volleybalspeler heeft aanhoudende pijn in been. Na onderzoek, krijgt ze schokkend nieuws