in

Pim mocht geen korte broek dragen, dus kwam hij in een rok naar kantoor

De afgelopen dagen was het heet in Nederland. Wat trek je dan aan als je moet werken? Bij het bedrijf van Pim Steenbergen zijn daar regels over: mannen mogen geen korte broek dragen. Vrouwen mogen wel in een rokje verschijnen. En dus besloot hij om vandaag in een mooie blauwe rok naar kantoor te komen.

“Vorige week was het zo warm, dat ik een gesprek had met de directie. Van hen kreeg ik te horen dat ik geen korte broek aan mag, maar dat rokken wel mogen”, vertelt Pim aan Editie NL.

Lees ook  Moeder legt haar twee zoontjes in brandende oven

Een korte broek zou, in tegenstelling tot een rok, niet representatief zijn. “Toen dacht ik: ‘dan trek ik toch gewoon een rok aan’.”

Positieve reacties
Op Twitter vroeg hij of er iemand een rok voor hem had. “Een mevrouw heeft mij er drie opgestuurd. Die heb ik korter geknipt en vanmorgen heb ik de blauwe aangetrokken.”

In zijn nieuwe look stapte Pim op de fiets. “Onderweg kreeg ik weinig reacties, maar in de supermarkt reageerde iedereen vanmorgen positief.” Ook door collega’s is hij overspoeld met enthousiaste reacties.

Lees ook  Vrouw bevalt van gezonde zoon, maar kan ogen niet geloven wanneer ze hem wegen

Missie geslaagd’
De foto’s van Pim doen het ook goed op Twitter. “Dat had ik echt niet verwacht. Meer dan 5000 mensen hebben mijn bericht inmiddels geliked.”

En zijn actie lijkt succes te hebben. “Ik heb net een gesprek gehad met de directeur en die heeft gezegd dat hij een korte broek eigenlijk ook vindt kunnen. Volgende week gaan we verder praten. Missie geslaagd.”

Slijmbeursontsteking: dit zijn de symptomen en zo verhelp je het

Explosieve stijging: duizenden mensen met jeuk naar huisarts, waarschijnlijk door eikenprocessierups