in

Peuter zit naast een stoere man in het vliegtuig. Als hij steeds zijn dekentje laat vallen, legt mama op video vast hoe de man hierop reageert

Zwevend door de mooie blauwe hemel, met de airco in je gezicht gericht, en een dekentje rond je nek om even een dutje te doen, …, niets leuker dan vliegen, toch? Voor een ouder die met een kind moet reizen ziet de dag er wellicht heel anders uit. Hyperactiviteit, verstopte oren, eindeloze trips naar de wc, ontroostbare tranen en geïrriteerde blikken van medepassagiers – en uiteraard “Zijn we er al?”

Reizen kan best stresserend zijn, zeker als er kinderen bij betrokken zijn. Een bezorgde moeder maakte onlangs een lange vliegreis met haar peuter. En gelukkig had ze een reiservaring die ze niet snel zou vergeten.

Deze “angstige moeder”, zoals ze zichzelf omschrijft, stapte in Fort Lauderdale met haar jong kind en de opa van het kind op het vliegtuig richting Canada. Hoewel deze jongen doorgaans erg “rustig en wel opgevoed” is, weten we dat het gedrag van een “normaal” kind helemaal kan omslaan als je kilometers hoog in de lucht hangt.

Toen zijn moeder zag dat ze naast een “grote, macho van eind de 20” zouden zitten, steeg haar angstgevoel nog meer. Maar op deze gezegende dag leerde deze moeder dat je een boek nooit op de kaft mag beoordelen – of een persoon op zijn uiterlijk …

Lees ook  Bizar, déze grote tattoo staat dus voor eeuwig in de nek van André Hazes

In een open brief aan deze vreemde schreef ze:

“Het ogenblik dat ik jou zag (een grote macho van eind de 20) was ik bezorgd dat je niet opgezet zou zijn om naast een klein kind te zitten.

Omdat we heel wat turbulentie hadden, bleef het lampje van de gordels branden. Mijn zoon kon dus niet bij mij of opa op de schoot, maar moest naast jou blijven zitten.

Ik weet je naam niet, maar bedankt om zijn dekentje ontelbare keren op te rapen. Bedankt om je lampje van hem weg te draaien als hij eindelijk in slaap viel. Bedankt om aardig tegen hem te zijn en met hem te praten. Bedankt om ons snoepjes aan te bieden en oordopjes voor mijn zoon.

Bedankt om van onze vliegervaring een les te maken in medeleven en empathie voor anderen. Die kleine jongen zal op een dag opgroeien tot een man (hopelijk iemand als jou) en hij zal heel wat meer opsteken van je gebaar dan je zelf beseft. Als je er ooit voor kiest, zal je later een geweldige vader zijn.”

Lees ook  Exotische spinnen in opmars in slaapkamers in Nederland

En zoals het lot dat wilde, bereikte deze brief ook de “mysterieuze man” en hij beantwoordde de complimenterende woorden van deze moeder:

“Een vriend van me herkende me in deze post en ik was geraakt door de lieve woorden van deze dame. Ik wil gewoon zeggen dat het een plezier was om zo’n aardige familie te mogen ontmoeten. Hoewel hij niet op de foto staat, zou de opa van de jongen al deze erkenning moeten krijgen. Zijn geduld en aardigheid naar zijn kleinzoon toe was hartverwarmend.”
En de vreemde, Ali Hyseni, eindigde zijn antwoord met een beetje advies voor ons allemaal:

“Daden als dit zijn inspirerend en we zouden er allemaal naar moeten streven om zoals deze man te zijn.”
DEEL dit inspirerende verhaal met je vrienden!

Heb je hoofdpijn vanwege migraine? Leg dan een bananenschil op je voorhoofd voor een geweldig effect

Bruidegom stopt de trouwplechtigheid en zegt tegen de bruid, dat ze zich om moet draaien. Ze barst in tranen uit als ze het gezicht van de zanger ziet