in

Crimineel Taghi: Peter R. De Vries liegt dat hij barst!

De voortvluchtige topcrimineel Ridouan Taghi (41) uit Vianen heeft opdracht gegeven om Peter R. de Vries te liquideren. Dat hoorde de misdaadverslaggever enkele weken geleden. ,,Ze wilden me eerst niet vertellen om wie het ging. Daar ben ik boos om geworden.”

Peter R. de Vries kreeg van politie en justitie te horen dat hij op de dodenlijst staat van de voortvluchtige crimineel Ridouan Taghi. ,,Dit vanwege kritische uitspraken over hem”, zo maakt de misdaadverslaggever bekend in een tweet. ,,Iedereen die wat wil proberen, is bij deze gewaarschuwd.”

De Vries heeft het nieuws tegen de zin van de politie en het OM naar buiten gebracht. ,,Zij waren daar niet enthousiast over, maar ik hoop het zo stuk te maken. Als je een bank wilt overvallen en op de radio hoort dat de politie er van weet, dan denk je sneller: laat ik het maar even niet doen.”

‘Hoog gespeeld’
In eerste instantie wilden politie en het OM De Vries niet laten weten wie er achter de moordopdracht zat. ,,Daar ben ik boos om geworden. Als beoogd slachtoffer heb ik toch het recht om te weten waar ik op moet letten, en met wie ik wel of niet moet afspreken? Daarom heb ik het hoog gespeeld. Ik heb geëist dat ik zou horen om wie het ging. Dat is mij vervolgens verteld.”

Lees ook  Michael won 10 miljoen in de loterij nu is hij vermoord...

De voortvluchtige Ridouan Taghi, die onder andere in verband wordt gebracht met de aanslag op het pand van De Telegraaf In Amsterdam-Westpoort, bedreigde ook misdaadverslaggever John van den Heuvel. Die hoorde dat naar eigen zeggen van de mensen die hem beveiligen. De misdaadjournalist wordt dag en nacht in de gaten gehouden door de Dienst Koninklijke en Diplomatieke Beveiliging (DKDB). Van den Heuvel publiceerde veel over de voortvluchtige crimineel. Zoveel dat Taghi het kennelijk genoeg vond.

Meest gezochte crimineel
Ridouan Taghi staat sinds maart vorig jaar op de Nationale Opsporingslijst van het Openbaar Ministerie (OM). Dat beschouwt hem als de leidende figuur in de Nederlandse onderwereld. Het OM heeft hem officieel gekoppeld aan vier moorden in het Utrechts-Amsterdamse criminele milieu maar ze gaat ervan uit dat hij zeker twintig moorden op bestelling heeft laten plegen.

Kroongetuige Nabil B. uit Utrecht wees Taghi en Said Razzouki, die eveneens op de Nationale Opsporingslijst staat, aan als opdrachtgevers voor een reeks liquidaties.

Lees ook  Wielrenster in kritieke toestand na opzettelijk ongeval, scooterrijders op de vlucht

Er is 100.000 euro uitgeloofd voor de tip die leidt tot de arrestatie van Taghi.

UPDATE: Ridouan Taghi ontkent dat hij plannen heeft om Peter R. De Vries te laten vermoorden. Dat heeft de meest gezochte crimineel in een bijzonder persoonlijk bericht laten weten aan De Vries, meldt de misdaadverslaggever vanavond. ,,Dit is pure onzin.”

,Ik heb geen reden om jou iets aan te doen”, schrijft Taghi volgens De Vries, die de boodschap zojuist in RTL Boulevard toelichtte. De misdaadverslaggever meldde gisteren dat hij op een dodenlijst staat van Taghi. Maar dat klopt niet, meldt de crimineel aan De Vries: ,,Peter, met schrik en verbazing las ik het nieuws dat ik volgens politie en justitie opdracht heb gegeven om jou te laten liquideren.

Daar is niets van waar. Dat is een regelrecht verzinsel! Pure onzin! Ik heb geen enkele reden om jou iets aan te doen. Je kunt gaan en staan waar en wanneer je maar wilt, zonder dat je ook maar enig gevaar van mij hebt te duchten. Ik heb 100.000 procent niets tegen jou”, aldus Taghi volgens De Vries.

‘Drievoudig moordverdachte Thijs H. ging door het lint in nieuwe woning’

Vrees dat varkens moeten worden geruimd na actie in Boxtel: ‘Dit mag nooit meer gebeuren’