in

Papa maakt hartverscheurende foto van de allerlaatste ooghaar van zijn kleine meisje

“Die allerlaatste wimper hangt er nu al enkele weken nog in z’n eentje.” Dat was het onderschrift bij een hartverscheurende foto die de Australische vader Andrew Brown in oktober 2016 van zijn 7-jarige dochter Hayley postte.

De moedige meisje moest iets ondergaan wat geen enkel kind zou mogen meemaken: chemobehandelingen, de ene achter de andere, voor een tumor die in haar neus begon.

De foto toont de laatste van de lange, prachtige wimpers van Hayley. Het meisje ondergaat al enkele maanden “zware en harde” chemobehandelingen.

Chemotherapie is een van de meest effectieve kankerbehandelingen, maar het gaat gepaard met een waslijst aan bijwerkingen, waaronder misselijkheid, lichaamspijnen en haaruitval. De voorbije maanden verloor Hayley langzaam meer en meer haar.

Zelfs toen haar bruine lokken langzaam verdwenen, bleven haar prachtige lange wimpers overeind. Verpleegsters en ziekenhuispersoneel zeiden haar altijd hoe mooi ze wel waren en hoe ongelofelijk het was dat ze zo lang bleven staan.

Lees ook  Rapper Boef valt keihard van het podium af tijdens zijn optreden:

Toen zei ze haar ouders dat er iets in haar oog zat en beseften haar ouders dat haar wimpers een voor een aan het uitvallen waren.

Haar ouders Andrew en Leia Brown begonnen zich voor het eerst zorgen te maken tijdens de zomer toen ze zagen dat haar ogen begonnen weg te draaien.

Ze gingen met haar naar de dokter, die een groot kankergezwel in haar neus ontdekte. Ze wachten bange weken om de dokters te horen bevestigen dat het geen hersentumor was.

Het goede nieuws was dat de zachte weefsel kanker beter te behandelen is dan de gevreesde hersentumor.

Het blijft uiteraard ontzettend moeilijk voor de familie Brown, die nog twee andere kinderen hebben, om hun dochter zo te zien lijden onder de behandelingen.

Brown zei dat “Hayley erg schuchter is. De meeste dokters en verpleegsters hebben haar stem nog niet gehoord en ze wordt al viereneenhalve maand behandeld.”

Lees ook  Megan uit Temptation Island blijft met sexy foto’s gooien na plastische chirurgie

Hoewel Hayley stil is, hebben de ups en downs van de bestraling en de chemo, haar wil en vechtlust nog niet gebroken.

Brown is zelfs stand-up comedian van beroep en zamelt al Jaren geld in voor de behandeling van kanker.

Nu moet hij noodgedwongen comedy shows organiseren om geld in te zamelen voor zijn eigen dochter.

Het goede nieuws is dat de behandelingen lijken aan te slaan, want de kanker in haar neus begint te krimpen. Ze heeft nog een maand bestraling en twee rondes chemo voor de boeg.

Van zodra dit achter de rug is, zal opnieuw bekeken moeten worden hoe ze Hayley kunnen helpen om de kanker definitief te genezen.

DEEL dit bericht om bewustwording te verspreiden over kanker bij kinderen!

Het is doodstil in de kraamkamer. Artsen moeten diep ademhalen als ze de baby zien..

Hamza mag zijn kippen bezoeken in Drenthe: ‘Ze maken het goed’