in

“Papa heeft haar pijn gedaan”: niemand geloofde Aaron (3) tot hij 21 jaar later het lichaam van zijn moeder opgraaft in de achtertuin

Aaron Fraser vond in 2014 de stoffelijke resten van zijn in 1993 verdwenen moeder terug terwijl hij aan de verbouwing van zijn ouderlijk huis wilde beginnen. Vandaag begint in Florida de rechtszaak tegen zijn vader, die wordt verdacht van de moord op zijn vrouw.

Toen de 24-jarige Aaron Fraser uit Florida zijn ouderlijk huis in handen kreeg, verhuurde hij het enkele jaren en begon hij in 2014 met een intensieve verbouwing. De jongen had sinds zijn vierde niet meer in de inmiddels vervallen woning gewoond, nadat zijn moeder na wéér een ruzie met zijn vader plots verdween en hij bij een andere familie opgroeide.

Goede herinneringen had Fraser niet aan het huis in Jacksonville, Florida, toen hij en zijn schoonbroer in december 2014 begonnen aan een broodnodige verbouwing, maar hij kon niet vermoeden dat het huis tijdens de werken een luguber geheim zou prijsgeven.

Toen ze eerst buiten het zwembad en de buitendouche aan diggelen sloegen, stuitten Aaron en zijn schoonbroer namelijk plots op een plastic zak, die onder het beton van de buitendouche begraven was. Aaron zette zijn sloophamer opzij en haalde de zak naar boven. Er zat een kokosnoot in – althans, dat was zijn eerste indruk. Net toen hij zich afvroeg waarom iemand een kokosnoot in een plastic zak wilde begraven, drong de afschuwelijke waarheid tot hem door: wat hij in zijn hand hield, was helemaal geen kokosnoot, maar een schedel.

Lees ook  Jongen drinkt urine voor gratis playstation 4

“Papa heeft mama pijn gedaan”
Aaron besefte meteen wier schedel hij in zijn handen hield: die van zijn moeder, Bonnie, die in januari 1993 plots ‘verdween’. De politie vermoedde destijds dat zijn vader, Michael Haim, zijn vrouw vermoord had, mede doordat de driejarige Aaron aan de autoriteiten verklaard had dat “papa mama pijn gedaan had”.

Er werd echter weinig waarde aan de verklaring van het driejarige kind gehecht, onder meer omdat zijn eigen familie, inclusief de ouders van zijn moeder, het jongetje niet geloofden. Er werd bovendien geen bewijs gevonden dat Michael Haim onomstotelijk aanwees als dader, noch werd het lichaam van de 23-jarige Bonnie teruggevonden. Haim bleef volhouden dat zijn vrouw ’s avonds laat vertrokken was na een zoveelste ruzie en dat hij niet wist waar ze was.

Jaren gingen voorbij, waarin Aaron opgroeide bij een andere familie (wiens naam hij aannam) en waarin hij zijn vader amper zag, zijn verdwenen moeder nooit meer. Begin jaren 2000 spande hij een rechtszaak tegen zijn vader aan waarin hij hem beschuldigde van de dood van zijn moeder, ondanks het feit dat haar lichaam nooit teruggevonden was. In april 2005 won hij een schikking in de zaak tegen zijn vader: hij ontving 26,3 miljoen Amerikaanse dollar en werd eigenaar van het huis waar hij met zijn familie tot zijn vierde gewoond had.

Lees ook  Meisje valt in diepe slaap dan wil ze nooit meer wakker worden: Moeder waarschuwt nu alle ouders!

Kogelhuls
Pas in 2014 begon de Aaron met de aanpak van dat uitgewoonde huis, dat al die jaren verhuurd werd. Enkele weken na de ontdekking van de schedel en de andere menselijke resten, konden wetenschappers onomstotelijk vaststellen dat het inderdaad om de stoffelijke resten van Bonnie Haim ging. Bij de resten zou een kogelhuls van een geweer aangetroffen zijn, overeenkomstig met een wapen dat Michael in zijn bezit zou hebben gehad. In augustus 2015 werd Michael Haim officieel aangeklaagd voor de moord op zijn vrouw.

Morgen gaat de rechtszaak tegen Michael Haim van start, nadat vandaag de jury werd samengesteld. De geloofwaardigheid van zijn zoon Aaron, die in 1993 als kind van 3,5 de speurders al op het juiste spoor zette, zal een sleutelrol spelen in het verloop en de uitkomst van het proces.

Jaloerse vader hangt jonge dochters op en stuurt foto’s naar ‘overspelige’ vrouw.

Johan Derksen ondergaat gecompliceerde operatie na val van trap