in

Paardenliefhebber koopt m*sbruikte merrie voor 50 piek zodat ze 2e kans en gelukkig leven krijgt.

Heel wat kinderen dromen ervan om ooit een paard te hebben. Voor de meesten blijft het echter bij dromen. Voor Kimberly Lewis werd deze droom werkelijkheid, maar ze moest wel wachten tot ze volwassen was. Haar echtgenoot zou haar een paard kopen als geschenk, welk paard ze ook maar wilde …

Nadat ze enkele paarden was gaan kijken, had Lewis niet meteen de klik met een bepaald paard. Maar toen ze naar huis onderweg was, zag ze toch het paard van haar dromen verschijnen. Het paard stond in een weide van een dierenopvangcentrum en het was allesbehalve het majestueuze wijze dat ze zich ingebeeld had.

In plaats daarvan was het paard er vreselijk aan toe. “Het was een hartverscheurend zicht” vertelt Lewis. “Totaal vel over been, vieze haren en vergroeide hoeven.”

En toen wist dat dit droevige, eenzame en mishandelde paard het paard was waar ze al die tijd naar op zoek was geweest. Ze wilde niets liever dan dit paard een tweede kans op een gelukkig leven geven.

Lees ook  Familie verlaat hun hond omdat hij “lelijk” was, maar happen naar adem als ze zijn transformatie zien.

Het paard leefde in een asiel voor mishandelde paarden nadat het door zijn vorige eigenaar ernstig m*sbruikt en verwaarloosd werd.

Het paard woog 350 kilogram, half het gewicht van een gezond paard van die leeftijd en omvang. Haar manen waren vuil en mat, en haar hoeven waren vergroeid. Het ergste van al waren haar ogen. Ze waren donker en leeg, alsof de wil om te leven was opgedroogd. Lewis wilde haar onmiddellijk mee naar huis nemen.

Lewis wist dat de mogelijkheid bestond dat het onmogelijk zou zijn om ooit met dit paard te rijden. Ze wist niet of het paard ooit nog wel zou herstellen van het emotioneel en fysiek m*sbruik dat ze te leden kreeg.

Lees ook  Zijn tweelingbroertje stierf zopas naast hem. Kijk nu zijn reactie … Wauw.

“Het enige wat ik wist, was dat ze een kans verdiende om terug paard te zijn” getuigt Lewis.

Ze kon het paard kopen voor de luttele 50 dollar. Dat was in mei 2015. Ze doopte haar Dolly – voordien had het paard zelfs nooit een naam gekregen.

En een jaar later?

Dolly is praktisch onherkenbaar! Ze is nu een gezond paar van 600 kilogram en aangenomen wordt dat ze ongeveer 4 tot 5 jaar oud is.

Ze is niet alleen fysiek, maar ook emotioneel hersteld.

“De grootste verandering zijn haar ogen en persoonlijkheid” zegt Lewis.

Blijkt dat Dolly echt een heel leuke meid is!

Lewis gaat verder: “Het kan melig klinken, maar we hebben elkaar gered. Door haar ben ook ik een beter persoon geworden.”

DEEL deze geweldige transformatie met elke paardenliefhebber die je kent!

Bejaarde dame wordt genegeerd op de spoedafdeling. Plotseling wordt ze benaderd door een soldaat die haar 1 vraagt stelt.

Een stelletje vond een verlaten, uitgemergelde hond, vastgebonden aan een boom. Wat ze voor hem deden, redde zijn leven.