in

Paarden, katten en honden werden door moeder en dochter gehouden in “achttiende eeuwse omstandigheden

Een moeder en haar dochter uit Wales kregen een verbod om dieren te houden nadat paarden, honden en katten in achttiende eeuwse omstandigheden werden aangetroffen.

De dierenbescherming werd opgeroepen naar de Cherrywood boerderij in Gwespyr, Wales, naar aanleiding van bezorgdheden over de toestand van verschillende dieren. Ze vonden een paard en een hond die er zo slecht aan toe waren dat ze meteen ingeslapen moesten worden.

Schokkende foto’s van de dierenwelzijnsinspecteurs tonen hun uitgemergelde lichamen en met ratten geïnfecteerde verblijfplaats. De boerderij werd geleid door Joy Veronica Edwards (61) en haar dochter Phillipa Edwards (36).

Lees ook  Heldhaftige hond doodgestoken door inbreker – emotioneel baasje zint op wraak.

In totaal werden er negen paarden, twee honden en 15 katten in beslag genomen door de dierenbescherming.

Een afsluiting voor paarden leek meer op een vijver, en de stallen waren duidelijk al heel lang niet meer schoongemaakt.

De rechter zei dat de maatschappij eist dat mensen die dieren houden goed voor hen zorgen.

De dieren leefden in omstandigheden die gebruikelijk waren in de achttiende en negentiende eeuw. De openbare aanklager zei dat de omgeving niet geschikt was om dieren te houden en dat ze bezorgd waren dat de beklaagden niet financiële middelen, noch de fysieke vaardigheden hadden om voor de dieren te zorgen.

Lees ook  Man zwaargewond nadat hij vechtende honden uit elkaar haalt

Joy Edwards mag acht jaar lang geen paarden, honden en katten meer houden. Daarnaast kreeg ze een uitgestelde gevangenisstraf van 12 weken en 120 uur gemeenschapsdienst. Phillipa Edwards kreeg een verbod om drie jaar lang dieren te houden en kreeg een boete van omgerekend 400 euro.

De overlevende dieren zijn nu in handen van de dierenbescherming.

DEEL DIT BERICHT MET IEDEREEN DIE JE KENT ALS OOK JIJ VINDT DAT DIERENMISHANDELING EN –VERWAARLOZING STRENG BESTRAFT MOET WORDEN.

Zo wordt een vrouwelijke agent op de achterbank zelf een keer betrapt

Man die wanhopig een zoon wilde, verkoopt zijn 10 dagen oude dochter voor €5.000 aan vreemden.