in

Overlijden Max Meijer (23) was stom ongeluk: “Geen sprake van misdrijf”

Max Meijer (23) uit het Nederlandse Ossendrecht is verdronken na een stom ongeluk. Uit onderzoek blijkt dat er geen sprake is geweest van een misdrijf. Dat meldt het parket van Antwerpen.

Het lichaam van Max Meijer werd afgelopen vrijdag opgemerkt door een voorbijganger bij de Royerssluis, omdat zijn lichaam was boven komen drijven. Daarop werd meteen een onderzoek gestart. “Hieruit blijkt dat er geen sprake is geweest van een misdrijf”, zegt een woordvoerder van het parket. “Hij kwam om het leven door verdrinking.”

Er volgt nog een kort toxicologisch onderzoek, waarna de resultaten aan de familie worden overhandigd. “Wat er precies is gebeurd die avond met Max Meijer, blijft onbeantwoord”, laat het parket weten. “Wel is het duidelijk dat er geen sprake is van kwade opzet, wat meer zekerheid geeft aan de familie.”

Lees ook  Geen goed nieuws voor vrouw Humberto Tan

Beige jas terecht

Het parket hoopte eerder een spoor te vinden toen een man ’s nachts werd gespot met een beige anorak in zijn handen. Max Meijer droeg bij zijn verdwijning zo’n opvallende jas van het bekende merk ‘Canada Goose’. Mogelijk had deze onbekende man de jas van Max Meijer ergens gevonden.

Dat bleek uiteindelijk geen bruikbare piste te zijn. De onbekende man liet niets van zich horen. Toen het stoffelijke overschot van Max vorige vrijdag werd gevonden, had het ook de beige jas nog aan. Zijn identiteitspapieren staken er nog in.

Lees ook  Laura vecht voor haar leven na misgelopen neuscorrectie

Max Meijer verdween ruim een maand geleden spoorloos na een avond stappen in de stad. Rond zes uur in de ochtend werd hij nog gespot in pitazaak Kababu in het Schipperskwartier en later werd hij nog in beeld gebracht aan de Waagnatie, vlak bij de Schelde. Mogelijk kwam hij toen in de rivier terecht, waarop de Royerssluis aansluit.

Pieter (33) laat zwangere vrouw en kindje achter na dodelijke klap tegen vrachtwagen

13 uitgehongerde Deense dogs gered nadat eigenaar ‘horror fokkerij’ verlaat