in

Over het hele lijf van de baby waren verbrandingsplekken te zien. Nu waarschuwt ze andere ouders voor dit gevaar!

Velen van ons herinneren zich nog wel hoe leuk het was om als kind in de tuin met de tuinslang te spelen. Maar voor een moeder uit Arizona wiens negen maanden oude zoon tweedegraadsbrandwonden opliep, is deze herinnering allesbehalve aangenaam. Nu waarschuwt de diepbedroefde moeder over de gevaren die er in een tuinslang kunnen schuilen.

***Waarschuwing: sommige foto’s kunnen als schokkend ervaren worden!***

Het was een hete zomerdag toen Dominique Woodger het kraantje in de tuin opendraaide om het zwembadje in de tuin te vullen voor haar baby. Ze dacht dat het een goede manier was om haar zoon Nicholas een beetje te laten afkoelen. Helaas eindigde haar babyjongen meteen in het ziekenhuis.

De tuinslang was aan het kraantje verbonden. Van zodra ze de kraan opendraaide, kwam er water uit de tuinslag gespoten.

Lees ook  Zwangere moeder poseert met zwerm bijen op buik: 6 dagen voor de geboorte gebeurt iets choquerend

Het raakte de negen maanden oude Nicholas en die begon meteen te huilen. Wist Dominique veel dat het water gloeiend heet was.

“Ik dacht dat hij huilde omdat hij boos was, omdat hij het haat om in het gezicht besproeid te worden. Ik wist niet dat het hem aan het verbranden was” zei ze.

Het hete water veroorzaakte tweedegraadsbrandwonden over 30% van zijn lichaam. De artsen zeggen dat het wel goed zal komen. Maar Dominique verspreidt de boodschap in de hoop dat niemand anders deze vreselijke ervaring moet meemaken.

Volgens Dr. Kevin Foster van het Arizona Brandwondencentrum kan de hete zomerzon het resterende water in de tuinslang opwarmen tot 90 graden. En met die temperatuur krijg je vrijwel meteen brandwonden.

Helaas zijn het meestal kinderen die met de tuinslang spelen. Om het allemaal nog erger te maken, is hun huidje ook dunner, waardoor de brandwonden meer schade aanrichten.

Lees ook  Vrouw mag vliegtuig niet op omdat haar borsten te duidelijk zichtbaar zijn

Om brandwonden te vermijden, laat je de tuinslang best niet in de zon rondslingeren. Wees extra aandachtig tijdens een hittegolf. Laat het water eerst rustig lopen voordat je je kinderen gaat besproeien en voel vooraf altijd zelf of het niet te heet is.

Wees ook voorzichtig om op heet asfalt te lopen of metaal in de blakende zon aan te raken. Als je toch brandwonden oploopt, verzacht de pijn met koud water en niet met ijs. Brandwonden die kleiner zijn dan een handpalm en roze zien, kunnen thuis behandeld worden. Alles wat groter of dieper is, vereist professionele verzorging.

DEEL deze waarschuwing met je vrienden op Facebook!

20 praktische gebruiksmogelijkheden voor Coca Cola. Bewijst ook meteen dat Coke niet in het menselijk lichaam thuis hoort

Wonderbaby wordt geboren met een hoofd van volwassen afmeting. Men verwachtte dat ze zou sterven, maar 4 jaar later lacht ze nog steeds.